Skip to main content
LIFESTYLE.

10 dingen die aan je kater veranderen als je ouder wordt

By november 19, 2016No Comments

Ouder worden; wat een ellende. Een heleboel dingen worden minder als je ouder wordt, behalve je kater, die wordt alleen maar erger. Geloof me, er verandert veel.

1. Uitslapen is onmogelijk

Je huidige werkritme sleept zich voort in de weekenden. Doordeweeks staat er waarschijnlijk een 6 of een 7 in de wekker, ook wel te lezen als ‘midden in de nacht’. Dit nieuwe, onmenselijke bioritme zorgt ervoor dat we in het weekend vanaf half 9 ’s ochtends kunnen genieten van de tjilpende vogeltjes die, in tegenstelling tot wijzelf, wel blij zijn dat de dag weer is begonnen.

2. Een terminale kater heb je al na tien bier

Bonzende hoofdpijn, een woestijndroge mond en een opgeblazen buik alsof je sinds je geboorte al je scheten inhoudt. Het liever dood willen gaan dan nog een keer alcohol moeten drinken, is een belangrijk onderdeel van je dag. Daarom kun je niet ophouden met het klagen hierover.

3. Een glaasje water voor het slapen gaan, helpt niet meer

Je nieren hebben het opgegeven, die zijn ondertussen ook een dagje ouder. De alcohol heeft nier-technisch in de voorgaande jaren zijn tol geëist, wat ervoor zorgt dat het opnameproces van vocht na een avondje stappen net zo functioneel is als je afdrogen met een vuilniszak.

4. Hoe ouder je wordt, hoe meer uitwerking een kater heeft op je darmen

Geen verdere uitleg nodig.

5. Je huid ziet er ’s ochtends uit als een krent die te lang in de zon heeft gelegen.

Rimpeltechnisch gaat het al niet optimaal, maar de vocht onttrekkende werking van alcohol zorgt voor vouwen in je hoofd waar menig origami liefhebber een orgasme van zou krijgen.

6. Naarmate de dag vordert, wordt je kater erger

Toen we 16 waren, associeerden we de ‘k’ van kroeg nog niet met de ‘k’ van koppijn, want op die leeftijd maakte het niet zoveel uit of je thee dronk of tequila; je voelde je de volgende ochtend precies hetzelfde. Nu we (bijna) 30 zijn, storten we na de lunch verder in en voelen we ons de rest van de dag als een platgereden asperge.

7. Weinig mensen om je heen om de kater mee te delen

De rest van je vrienden zit namelijk in een andere levensfase waarin ze zich wél kunnen gedragen en het niet nodig vinden om op zaterdagavond als loslopend wild de kroegen af te gaan. Bovendien is ‘uit je panty scheuren’ voor een overvolle kroeg niet meer aandoenlijk op je 28e, maar ronduit sneu en dit jaagt vrienden weg.

8. Een lichamelijk herstel van tenminste 2 tot 3 dagen

Extreme vermoeidheid en wallen waarin prostituees hun geld kunnen verdienen. Daarnaast een nadenkend vermogen waar menig goudvis het van wint en sporten lukt alleen als je meedoet met fiftyfit.

9. De dinsdagdip.

De psychische strijd op dinsdag over de dingen die je bereikt hebt in je leven, of beter gezegd, niet bereikt hebt.

10. Je ouders ruimen de kots niet meer op

Misschien moet je nu toch eens gaan leren om het in de wc te deponeren, want eerlijk. Als je al zo misselijk bent heb je echt geen zin om ook nog je eigen kots op te ruimen.

Leave a Reply