10 droomplekken die je gezien moet hebben voor je 30e

header blog droomplekken
Er mag weer gereisd worden, dus hoppa doorbreek letterlijk en figuurlijk alle grenzen en ga op reis. Geen idee waar je naar toe moet? We hebben tien droomplekken voor je op een rij gezet die je sowieso moet hebben gezien voor je 30e!

Jezelf ontdekken op deze droomplekken

Je bent jong en je wilt wat. Ze zeggen niet voor niks dat je eerst de wereld moet ontdekken om ook jezelf te ontdekken. Je bent zo oud als je jezelf voelt, toch hebben mensen op een of andere manier het idee dat je na je dertigste alles op orde moet hebben (lees: goede baan, huis, huwelijk gezien, boompje, beestje).Nou, je moet vooral doen waar jij zin in hebt. Maar als je we je een gratis advies mogen geven: herinneringen blijven voor het leven, dure spullen blijven maar even. Dus twijfel niet te lang en boek een ticket naar een van deze droomplekken.
New York!
Hoe vaak hebben jullie wel niet gedroomd over New York? Het decor van Friends , Gossip Girl , Home Alone en Sex and the City , alleen daarom moet je ooit in je leven naar New York. En dan hebben we het nog niet eens gehad over Central Park, Empire State Building, Times Square, Coney Island, Brooklyn Bridge, Chinatown, Little Italy.. En dan hebben we het nog niet eens gehad over het uitgaansleven van New York!
Rome - Italië
Rome is eigenlijk een groot openluchtmuseum en dus de ideale droomplek! Van het Colosseum, Pantheon tot de Trevi-fontein, alle straten ademen historie. En dan vreet je ook nog eens op elke hoek heerlijke pasta, pizza of ijs! Neem je vriend(in), scharrel of Tinderdate mee, huur een scooter en scheur lekker door de straatjes van deze mooie Italiaanse stad.
Ibiza - Spanje
Ibiza is het party eiland van Europa, van mei tot eind september kan je er keihard feesten. En wat doe je in je jonge jaren? Feesten! Maar Ibiza is zoveel meer dan party-hardy . Het eiland heeft fantastische stranden met blauw water en wit zand (vergeet Formentera niet) en meer dan 100 geweldige restaurantjes. Het Spaanse eiland is een van de droomplekken die je gezien moet hebben voor je huisje-boompje-beestje in een Vinex-wijk bent geëindigd.
Amsterdam - Nederland (deh)
‘Geef mij maar Amsterdam, dat is mooier dan Parijs..’ ja het is niet voor niets dat normaal gesproken als er geen pandemie is, miljoenen toeristen afreizen naar Damsco. De grachten met bijbehorende grachtenpanden, Nieuwmarkt, het Vondelpark, De Pijp, Westerpark, De wallen en het Rijksmuseum moet je een keer gezien hebben in je leven.
Marrakesh - Marokko
Een explosie van kleuren en geuren! Marrakesh heb je vast wel voorbij zien komen in blogs en op Instagram, maar de magie van deze Marokkaanse stad moet je toch echt zelf voelen. 1001 bijzondere indrukken gegarandeerd!
Bangkok
Bangkok (in het Thais:
กรุงเทพมหานคร, Krung Thep Maha Nakhon)
is een wereld op zich. De Thaise hoofdstad is het perfecte startpunt voor een rondreis door Azië. Of als je gewoon een maand wilt chillen in Thailand. Sommige mensen vinden Bangkok de beste droomplek op aarde, andere vinden dat het er stinkt en te druk is. Er is maar een manier om het te ontdekken.. just go!
San Blas eilanden - Panama
Op San Blas ben je altijd lekker in je sas. We horen je denken, waar? Panama om precies te zijn. Je moet even reizen, maar dan heb je ook wat:
Meer dan 350 kleine eilandjes (waarvan er maar 40 bewoond zijn), witte stranden, een knalblauw zee, heel veel wapperende palmbomen en zeesterren. Voor het ultieme wauw-effect!
Elafonissi Beach - Griekenland
Het tropische paradijs is dichterbij dan je denkt. Grote kans dat je Kreta kent je van je
op Chersonissos, maar als je op Kreta bent moet je eigenlijk echt naar Elafonissi Beach. Het water is zo blauw dat het bijna pijn aan je ogen doet en dan hebben we het nog niet eens gehad over het roze zand.
(Disneyland) Parijs
Amsterdam is dan wel mooier dan Parijs, maar de stad van de liefde mag natuurlijk niet ontbreken op je lijstje! Met of zonder de liefde van je leven. Wat maakt het ook uit. Check de Mona Lisa in het Louvre, de Notre Dame, de Eiffeltoren en prop je zelf vol met macarons, croissants en stokbroden. Daarna kun je het kind in jezelf naar boven halen in Disneyland Parijs! Nog steeds een van de allerbeste droomplekken op aarde.
Berlijn
De Berlijnse muur, Checkpoint Charlie, Alexanderplatz, Street art spotten en heel veel vintage shoppen. Berlijn ademt (rauwe) kunst en een enorme hoeveelheid aan cultuur en historie. En wat doe je in je roaring twenties? Eh.. Feesten! Vooral techno en house liefhebbers kunnen hun dans hart ophalen in de nachtclubs van Berlijn. Berghain is de nachtclub van Berlijn en het is nogal een kunst om binnen te komen. Paar tips: zorg dat je nuchter bent, weet welke DJ er draait en kleed je vooral lekker nonchalant (geen glitter of felle print).
Hoeveel plekken heb jij al gezien?
VIND JE OOK LEUK:
Dit zijn de 10 leukste dakterrassen van Nederland