Skip to main content
LIFESTYLE.

10 type facebook gebruikers die we willen vermoorden

By oktober 24, 2016No Comments

Het is op een gegeven moment ook een keer klaar natuurlijk. De tags in lelijke foto’s die je liever verbrandt. Het saaie fotoalbum van de baby van je buren. De relatieproblemen van Wesley die hij maar al te graag deelt op zijn pagina. Hier zijn 10 dingen op Facebook die gewoon goed kut zijn.

1. Winacties waarmee je nooit iets gaat winnen

Je moeder deelt ze, je tante deelt ze, je oma die net een laptop heeft deelt ze. De ”Deel & Win” acties op Facebook. De SOA van Facebook. Hoezo snappen ze niet dat je door enkel een vaag plaatje te delen nooit een compleet verzorgde 12-daagse rondreis door Afrika kan winnen? En waarom delen mensen die op vier hoog (zonder balkon) wonen een winactie waarbij je een zwembad van 4 bij 6 kan winnen? En dan zetten ze er ook nog onzin onder als: ”Heb niet vaak geluk, maar proberen kan geen kwaad!”. Moe word ik ervan.

2. De sport die ”zoveel mogelijk spelfouten maken” heet

”Net lekker ff wesen uitwaaien op Hoek v Holland met me schatje” of de “ik weet niet precies waar de punten kommas en het einde van mijn zin horen maar ik ga er gewoon voor” types. Kijk, Facebook is niet je schoolschrift maar gewoon een beetje de regels volgen is toch niet zo moeilijk?

3. De nietszeggende status die schreeuwt om aandacht

”Helemaal klaar met jou”. Serieus, dit zetten mensen gewoon op Facebook. Alleen dat. Hoe oud ben je? 9? En je moet al helemaal niet vragen wat er is. “Houd ik liever voor mezelf” is dan het antwoord. Wat wil je nou? Wel of geen aandacht? WTF?

4. De alleszeggende status die je beter voor jezelf kan houden

Dit gaat over alle statussen waarin persoonlijke problemen of bijvoorbeeld familiedrama’s in voorkomen. Een moeder die op de pagina van haar dochter berichtjes plaatst als “Mama houd nog gewoon van je hoor” en ”We hebben moeilijke tijden gehad maar nu komen we er wel sterker uit”. Oke en wat gaat dit iedereen op Facebook aan? Je dochter is 15 en woont nog gewoon bij je thuis. Praat eens met elkaar. Dat helpt vast.

5. Facebook is blijkbaar een soort online kerk

”Type AMEN if you want to help this poor kid” en dan een plaatje van een graatmager kindje uit Afrika. Duizenden mensen die “AMEN” reageren. Denken ze echt dat dit helpt? De enige die je helpt is de pagina die dat erop heeft gezet. Zij krijgen meer likes en volgers. En dus meer geld. ”AMEN” typen onder een zielige foto is misschien wel de meest luie manier van hulp. Triest.

6. Okay, we get it:  je hebt de Nike+ Running App

Lisa heeft net met de Nike+ Running App 3.5KM gelopen. Okay dus?

7. Het gedeelde Facebookaccount

Dit is hetzelfde als een gedeelde voicemail hebben. “Hey, dit is de voicemail van Henk en Ingrid, laat een berichtje achter na de piep!” Waarom doen mensen dit? Verliezen zij hun identiteit na het aangaan van een relatie? Weet de één niet hoe je een account aanmaakt? Rare shit. En je weet ook nooit wie wat plaatst. Dat kan heel (let op: HEEL verwarrend) zijn.

8. Je vriend die je in een filmpje tagt dat je al 3 weken kent

Ja, grappig. Drie weken geleden dan. Nu is het soort van jammer. Hoe weinig zit die vriend eigenlijk op het internet? Hoe kan hij mij nu pas hier in taggen? Of als je plaatjes krijgt doorgestuurd via Whatsapp. Je hebt alles al gezien. Je typt ”Hahaha”, maar eigenlijk wil je janken.

9. “Welk lettertype ben jij?”-bullshit

”Doe nu de test en check welke gelukssteen bij jou past!” Of ”Check nu welk lettertype jij bent!”. Ik deed een keer zo’n test. Bleek dat ik Helvetica was. Dikke onzin natuurlijk. Iedereen weet dat ik mijn hele leven al Arial Narrow ben. Die tests kloppen dus van geen kant.

10. Nieuw: reageren met een smiley! Wauw!

Elke keer weer een teleurstelling als ik een nieuwe notificatie heb. “Lisa heeft gereageerd op je foto!”. Okay, nice! FF checken. Geen reacties te zien. Oh, ze heeft gereageerd met zo’n nieuwe smiley. Leuk. Zegt ook lekker veel. KutLisa.

Leave a Reply