Skip to main content
LIFESTYLE.

10 types die je in elke WhatsApp groep tegenkomt

By augustus 12, 2016No Comments

Je gaat even 5 minuten plassen, je vergeet je telefoon mee te nemen en BAM: je verwelkomt 230 ongelezen berichtjes. WhatsApp groepen. De grootste vorm van afleiding, irritatie en onzinnigheid op je smartphone. Iedereen haat het om toegevoegd te worden aan deze digitale groepsbijeenkomsten, maar tegelijkertijd gaan we er allemaal in mee omdat we bang zijn dingen te missen.
Bovendien heeft elke WhatsApp groep zijn verschillende karakters, personages en rolverdelingen.
 

  1. De nachtbraker

De uil van de groep, oftewel degene die altijd ’s nachts wakker is. Het is de persoon die het slapst lult en waarvan je ’s ochtends 17 ongelezen berichten hebt ontvangen. Zij laten heel de nacht door middel van geluidsopnames en teksten aan de groep weten wat ze aan het doen zijn. Of ze vragen elk uur wie er nog wakker zijn, waar de after is en waarom de rest zo saai is.

 

  1. De inzoomer

Super grappig dat je een kutfoto van mijn hoofd, toen ik een kater had, hebt ingezoomd en ingesteld hebt als nieuwe groepsprofielfoto. En hilarisch dat ik een coole foto van mezelf stuur op de top van de Mount Everest, en hem ingezoomd op de puist die op mijn voorhoofd zit terugkrijg, met de tekst dat mijn voorhoofd zich qua reliëf heeft aangepast aan het landschap.
Ha. Ha. Ha.
Die mensen.
Fuck you.

 

  1. De spammer

Een ‘goodmorning-selfie’. Een ‘Ik-zit-in-de-auto-naar-mijn-werk-selfie’. Twee keer per week een ‘hondensnapchat-selfie’. Nee, nee en nee. We zitten niet te wachten op 180 foto’s van de romantische kampeervakantie van jou en je liefje. En ook niet op ontelbaar video’s van je stapavond. Eén foto is leuk, daarna wordt het irritant. Bovendien kan dit tot gevolg hebben voor de groepsleden dat als ze het automatisch opslaan van afbeeldingen niet uit hebben gezet, hun gehele telefoon vol staat met nutteloze foto’s van jou. Voel je vooral aangesproken en stop er mee.

 

  1. De pervert

De vieze plaatjes persoon. Degene die alles zo draait dat het meteen ordinair of ongemakkelijk seksueel wordt. Als hij of zij een filmpje stuurt weet je dat de kans groot is dat je vervolgens twee minuten zit te kijken naar 4 transseksuele Japanners die seks hebben met een broccoli.

 

  1. De stille lezer

De toekijker. Ze hebben misschien één keer, maar zeer waarschijnlijk nog nooit, iets gezegd sinds het ontstaan van de chatgroep. Daarentegen observeren ze alles. Beoordelen alles. Vormen een mening en.. en doen er helemaal niks mee.

 

  1. De verticale typer

die
zo
typt
waardoor
je
telefoon
100x
af
gaat .
Stop
daarmee
!!!

 

  1. De ‘ze-zitten-er-nou-eenmaal-in’ mensen

Iedereen in de groep weet dat er altijd één individu in de chat zit die er niet in thuis hoort en eigenlijk is toegevoegd uit liefdadigheid. Hard, maar waar. Herken je jezelf? Doe jezelf en de groep een plezier en druk op ‘verlaat groep’.

 

  1. De selectief horende

‘Ik heb twee gratis festival kaarten over, wie wil?’ Jahaaa zij zijn erbij. Maar zodra iemand in Düsseldorf opgehaald moet worden heerst er vanuit hun kant doodse stilte. Dit zijn de personen die alleen van de groepsapp gebruik maken als het voor hen goed uitkomt of als ze iets nodig hebben.

 

  1. De dronkenl-apper

De persoon die altijd tot op het awkwards toe gaat appen als hij of zij dronken is. Gênante onderwerpen als eigen geslachtsdelen, details van het seksleven met hun ex en het feit dat ze zitten te poepen, inclusief beeldmateriaal, passeren de revue. En dat vaak op het moment dat de rest van de groep extreem nuchter is en Lingo zit te kijken.

 
10. De beheerder
Als laatste de beheerder, oftewel Akela, de wolvenleider van de troep. Stiekem heeft iedereen een beetje whatsappelijk ontzag voor dit groepslid, want zij bepalen immers wie er in de groep mag deelnemen, en wie deze verlaat. Vaak zijn dit ook de mensen die het hoogste woord voeren omdat ze zelf nogal content zijn over de door hen opgerichte groep, en het dus belangrijk vinden dat de WhatsApp groep bewogen en succesvol blijft. Door hen valt of staat de gehele WhatsApp groep.

 
Herken je jezelf in een van de rollen? Wees er trots op en houd hem in stand. Dus spammers; nog meer spammen, nachtbrakers; nooit meer slapen, stille lezers; blijf zwijgen en beoordelen. En voor de ‘ze-zitten-er-nou-eenmaal-in’ mensen; gooi jezelf uit die groep, je bent toch geen liefdadigheidsinstelling.

Leave a Reply