Dit mag je niet missen: 12 x de leukste plekken op Ibiza

header blog ibiza x
Ibiza is en blijft de plek voor een fantastische vakantie? Heb je een vakantie gepland naar het hipste eiland van Spanje of misschien wel van heel Europa? Dan hebben we de leukste hotspots voor je op een rij gezet!

Ibiza ook leuk zonder feesten!

Ibiza staat bekend als party walhalla. Maar ook nu de clubs gesloten zijn is er nog meer dan genoeg te doen op het eiland. Zo zijn er tientallen mooie stranden, hippe en mega goede restaurants, fotogenieke dorpjes en leuke winkels! Ibiza is een plek waar je zo 8 euro voor een watertje kunt betalen, maar er zijn gelukkig ook genoeg leuke plekjes waar je de prijzen kunt vergelijken met Amsterdamse begrippen. Redacteur Lisa is inmiddels meer dan 10 x op Ibiza geweest en deelt de leukste tips.

Strand: Cala Tarida

Als je op vakantie gaat dan wil je natuurlijk zon, zee en strand! Cala Tarida is een super mooie baai aan de westkust van het eiland. Het heeft een enorm breed strand met wit zand en turquoise water! Je kunt er lekkere lounge bedjes huren, parasols en als je zin hebt kun je ook een jetski huren. Een echte hotspot op het strand is Cotton Beach Club, maar er zijn ook een aantal iets simpele restaurantjes waar je prima kunt lunchen en een stuk minder betaald.

Casa Kicka

Casa Kicka opende zijn deuren begin augustus en is een aanrader als je lekker wilt eten op een bijzondere plek. Van buiten ziet het er misschien niet heel bijzonder uit, maar zodra je een stap binnen zet in de buitentuin van het restaurant wandel je een soort oase van rust binnen. Het interieur alleen is al de moeite waard! De buitentuin staat vol met bijzondere items zoals grote spiegels en mooie stoelen. Het eten komt grotendeels uit de naastgelegen moestuin.

Hotel RioMar - St. Eulalia

In Ibiza kun je natuurlijk een huisje of een AirBnB huren, maar er zijn ook genoeg mooie hotels die je vakantie toch net een stukje meer sfeer geven. Het pas geopende Hotel RioMar opende begin juli zijn deuren en is nu al dé place to be voor zowel internationale en nationale celebs en influencers . Dat heeft vast alles te maken met de hippe inrichting en het geweldige zwembad met lounge! Het hotel zit aan het strand en vanaf het mooie zwembad heb je uitzicht over de zee! Hallo vakantiegevoel! De kamers zijn strak maar sfeervol ingericht. Heel belangrijk de bedden slapen fantastisch en de regendouche in de badkamer zorgt ervoor dat je de kamer eigenlijk niet wilt verlaten. Toch moet je dat wel doen, want alleen het ontbijt is al een fiësta op zich. Denk aan alle soorten vers fruit (van papaya tot dragon fruit), tientallen verse sapjes, chocolade koekjes, croissants, vis, scrambled eggs tot aan glutenvrije muffins!

La Oliva - Ibiza stad

Ibiza-stad is zoals je misschien als raad, de hoofdstad van Ibiza en wordt ook wel Eivissa genoemd. Ben je in Ibiza, dan mag je een bezoekje zeker niet overslaan. D’alt Vila is de oude historische stad en daar tref je meer dan genoeg leuke restaurantjes en barretjes. La Oliva is zo’n topper en al jarenlang een begrip in de oude stad. Je kan binnen en buiten zitten en hebt een mooi uitzicht over de stad nog belangrijker: het eten is verrukkelijk! Wel even reserveren.

Aiyanna ibiza - Cala Nova

Aiyanna Ibiza is zo’n typische Boho beach club! De beachclub in Cala Nova ademt Ibiza! De parasols, houten lounge set, lampjes en zelfs de toiletten geven je dat typische Ibiza-gevoel.

On the Beach - Cala Vincente

Deze beachclub is opgericht door Nederlanders, maar de sfeer is buitengewoon Spaans! Op het menu staan de lekkerste sapjes, verrukkelijke pasta’s, (vega) burgers en lekkere wraps voor tijdens de lunch. Ook de sangria is een aanrader! Vanuit het restaurant heb je een geweldig uitzicht over het naastgelegen strand Cala Vicente. Extra leuk, op zaterdag is er vaak live-music. Wel even reserveren, want het is snel uitverkocht!

Bar Anita - St. Eulalia

Ibiza duur? Ja, er zijn plekken waar je 50 euro betaald voor een voorgerecht, maar er zijn gelukkig ook plekjes waar je voor minder dan 10 euro kunt eten en drinken. Bar Anita is zo’n authentieke plek waar vroeger alleen maar Spanjaarden komen. In de jaren 60’ was dit de plek waar kunstenaars en schrijvers bij elkaar kwamen. Inmiddels is het ook al ontdekt bij het grote publiek, maar de prijzen zijn nog niet heel toeristisch. Aanrader zijn de tortilla’s!

St. Gertrude

Een van de leukste dorpjes van het eiland. St. Gertrude herken je aan het geel met witte kerkje. Rondom het plein vind je veel leuke boetiekjes waar de mooiste accessoires voor je huis scoort. Ook zijn er genoeg goede restaurantjes te vinden zoals het net geopende Olivia’s Ibiza Kitchen, het relaxte Vivo en het fancy restaurant Macao (hier moet je wel tijdig reserveren).

Lío Ibiza

De naam komt je misschien bekend voor (Lil Kleine en Jamie Vaes vernoemde hun kind naar deze extravagante club op Ibiza). Lio is een begrip en dat is niet zomaar. De meest glamoureuze cabaret show met live muziek, sensuele en sexy dansacts is een belevenis op zich. En juist nu de clubs dicht zijn is Lío een perfecte vervanging voor een avondje losgaan. Je moet van tevoren reserveren, je mooiste jurkje aan trekken en een pak met geld want het minimumbedrag dat je moet spenden is 200 euro. Service kan een stukje beter, maar het eten is daarentegen wel heel lekker! Moet je een keer meegemaakt hebben.

Es Vedra

Es Vedra ken je waarschijnlijk wel van de vele Instagram posts, iets met een grote rots van zo’n 400 m vlakbij het strandje Cala d’Hort. Het mysterieuze rotseiland is niet voor niets een beroemde plek. Es Vedra wordt ook wel Tanit genoemd, de plek van Fenische godin van vruchtbaarheid en wordt daarom gezien als de plek waar Ibiza haar magie van ontleent en de plek. Los van de magische energie heb je in de buurt van Es Vedra ook de mooiste zonsondergangen!

Rooftop bars: Glow Bar en The Ninth

Oke, eigenlijk zijn dit stiekem twee tips ineens. Maar we begrijpen dat je ook in de avonduren nog los wil gaan met een drankje. The Ninth van het Hard Rock Hotel Ibiza is een absolute aanrader vanwege het uitzicht en de sfeer. En ook het pas geopende Glow Bar in het W Hotel is een tip voor cocktails en rooftop sessions met deephouse muziek! VIND JE OOK LEUK: 10 x DE LEUKSTE ROOFTOP TERRASSEN VAN NEDERLAND

Formentera

Eigenlijk wil je Ibiza niet verlaten, maar er is een goede reden om dat wel te doen en dat is het paradijselijke eiland Formentera! Formentera is met een ferry ongeveer 40 minuten varen. Je kan natuurlijk ook zelf een boot huren en richting Formentera varen. Formentera kun je ook wel vergelijken met ‘Klein Curaçao’ het water is er zo blauw dat het bijna pijn doet aan je ogen en het zand is nog witter dan de tanden van Dave Roelvink. Het idyllische eiland is een stuk kleiner dan Ibiza, maar er zijn genoeg leuke tentjes waar je lekker kunt eten en relaxen. Neem voor de zekerheid je creditcard mee, want Formentera is niet goedkoop!