Skip to main content

Soms wil je gewoon dat iedereen even zijn bek houdt. Je hebt nu even geen tijd en zin om positief te zijn omdat er simpelweg geen reden IS om positief te zijn. Want waarom mogen we tegenwoordig niet meer even dramatisch door de knieën zakken bij het vergeten van de broccoli na het doen van de wekelijkse boodschappen?

1. “Er zijn genoeg vissen in de zee”

Nee, het gaat hier niet om de laatste bitterbal die aan je neus voorbij is gegaan op je oma’s verjaardag, maar om de liefde van je leven die je zojuist heeft verlaten. Natuurlijk ben je op de hoogte van de demografische gegevens van Nederland. Maar het lijkt me niet het moment om deze statistieken uitvoerig te gaan bespreken. Met een beetje pech heeft hij je ook nog eens bedrogen en krijg je de bonusquote “je verdient veel beter” ook nog eens in je mik geschoven. Bedankt. Ik voel me echt een stuk beter.

2. “Voor je het weet is het voorbij”

Stel, je vriend besluit dat hij zijn nogal vlakke persoonlijkheid de komende 6 maanden wil uitdiepen in Verweggistan en dat hij jou daar niet bij kan gebruiken. Voordat je je kunt afvragen wat hij daar precies nog meer allemaal wil gaan uitdiepen, hangen vriendinnen en familieleden al om je nek met bemoedigende woorden. Je vraagt je af of iedereen wel op de hoogte is van het feit dat de tijd NIET snel gaat als je iemand mist. “Ach joh wat is 6 maanden nou, de tijd vliegt!”. Nou inderdaad, en de tijd is niet de enige die vliegt zometeen. Grapje, je BFF kan er ook niks aan doen natuurlijk.

3. “Het komt wel goed”

Je cavia Gino is dood, zomaar. Gisteren aaide je nog over zijn harige hoofdje en nu is hij weg, bruut van je afgenomen als een zeldzame Pokémon-kaart op het schoolplein. Maar nee, je mag tegenwoordig niet meer rouwen om het verlies van je onzindelijke wederhelft want “het komt wel weer goed”. Je vraagt je af hoe het dan precies goed gaat komen met je morsdode cavia.. Enne, waar laat je zo’n ding eigenlijk?

Natuurlijk moeten we nu niet massaal gaan huilen bij het verkeerd openen van een pak melk, maar waarom mogen we niet even zeiken zijn over (on)belangrijke dingen? Na het janken hoor je namelijk gewoon wel weer graag dat je beter verdient dan die klootzak, de 6 maanden vast voorbij vliegen én je gewoon een nieuwe cavia kan kopen <3.