Skip to main content
LIFESTYLE.

30 dingen die elke serie-verslaafde herkent

By september 26, 2016No Comments

Ben je niet verslaafd aan Game of Thrones, dan ben je het wel aan Narcos. Zien hoe Colombiaanse drugsbazen onschuldige oma’tjes doden is het perfecte remedie om jouw verveling te doden. Maar jou kennende draai je weer eens in alles wat je doet obsessief door. Hoe weet je of je een seriejunkie bent? Nou zo:
1. Wanneer een seizoen eindigt, beland je in donkere eenzame grot. Wat de fuck moet je nu met je leven?
dead
2. Als je favoriete serie is afgelopen, ben je er nog niet emotioneel klaar voor om te beginnen aan een nieuwe serie. De schok van de echte laatste seizoensaflevering zit nog steeds diep (zie punt 1).

3. Je kan niets meer zonder je serie te kijken. Strijken, sporten of  zelfs eten. Je moet het tegelijk doen.

4. Je hebt een Netflix account. Alleen je hebt alles al gezien. Echt ALLES. Kunnen ze niet wat sneller series maken?

5.  Shit. Van je twee favoriete series komen op hetzelfde moment een nieuw seizoen uit. Hoe los je dit op dan? Na elke aflevering wisselen?!

6. Dat moment dat je in de trein een serie aan het kijken bent en je laptop bijna leeg is. Waarom zijn er nog steeds geen stopcontacten NS? Homo’s.

7. Je zit zo diep in een serie dat je er een hele avond voor vrij houdt. Je neemt niet eens je telefoon op als je vrienden bellen. Eerst je serie checken.

8. Als je gewoon niet kan stoppen: “Oke, ik kijk één aflevering, oke nog eentje dan, oke dit is de laatste.. Ok, fuck it.  Eén seizoen nog…”

9. Het einde is (rete)spannend. Je vreet je nagels op. Je vingervlees gaat er ook bijna aan Maar dan; CLIFFHANGER! Deze kunnen ze je toch niet aandoen man.

10. Je sociale leven lijdt eronder. Je moet en zal je serie afkijken. Dan verwaarloos je je vrienden maar.

11. Als je eerder wakker wordt, alleen om een nieuwe aflevering te kijken voor je naar werk gaat. Wat zou je anders doen tussen 06:00 en 08:00?

12. Dat moment dat een personage de serie verlaat en je de hoop na een paar afleveringen begint op te geven.

13. Wanneer een acteur gewoon niet thuishoort in de serie. Jij kan het weten als expert. Was er überhaupt een serieuze casting?

14. Wanneer iemand anders je serie afkraakt. Sterf man. You know nothin’

15. Wanneer een serie een super standaard verhaal heeft maar je het nog steeds moet checken omdat je een seriejunkie bent.

16. Als je een andere seriejunkie ontmoet gaat het alleen om series. Echt alleen om series. En wie het meeste weet van een serie. De geboortedatum, geboortestad en geboorte tijdstip van de hoofdrolspeler bijvoorbeeld.

17. Mensen die geen series kijken. Hoe dan. Wat doen die mensen de hele dag?

18. Een serie opnieuw kijken omdat ‘ie gewoon zo goed is. Zo goed.

19. Wanneer een acteur in twee verschillende series speelt en die rollen totaal niet op elkaar lijken. Die shit klopt niet. Grote verwarring. Het voelt gewoon niet oké

20. Het regent buiten. Voor jouw een geweldig excuus om een seizoen of twee te kijken. Nice!

21. Dat moment dat je favoriete serie eindelijk beschikbaar is in Nederland. EIN-DE-LIJK!

22. Wanneer je thema-avonden plant. Maandagavond alleen maar crime en de woensdag sluit je altijd af met comedy.

23. Mensen die spoilen. Je haat ze. Je hebt niet voor niets dag in en dag uit je serie gekeken. Het einde is een soort beloning. Maar die is nu weggekaapt door iemand die dacht leuk te zijn. “Ah joh, het is toch maar een serie.” Sterf.

24. De liefde voor je favoriete series is gelijk aan de liefde voor je vriend of vriendin. Het gaat diep.

25. Je kijkt alleen maar je series in marathons. Hoe kunnen anderen nou een week wachten op een nieuwe aflevering?

26. Je kijkt uit naar de herfst want dat betekent nieuwe afleveringen! Waarom is het maar een keer paar jaar herfst? Janken.

27. Het voelt als verraad als je Wi-Fi niet meewerkt en dus je serie niet laadt. Mam, zit jij hier achter?

28. Wanneer anderen praten over je favoriete serie en je je helemaal begrepen voelt. Heerlijk.

29. Eindelijk weekend! Genoeg tijd om meer dan drie afleveringen te kijken. Want doordeweeks heb je gewoon niet zoveel tijd.

30. Dat moment dat een serie abrupt eindigt en ze niet eens hun best gedaan hebben voor het einde. Waarom zijn mensen zo?

Leave a Reply