Skip to main content

Je ziet ze helaas niet alleen in de zomer. Nee, in Nederland zien we ze het hele jaar door: toeristen! Van dronken ordinaire Britten tot vieze rochelende Chinezen. Alles komt voorbij. En wat kunnen ze je op de zenuwen werken. Hier zijn 5 redenen waarom toeristen soms fucking irritant zijn.

1. Alle Nederlanders zijn drugsdealers.

Je kent het wel. Je staat rustig te chillen op een feestje. Dan komt er ineens een of andere doorgesnoven toerist naar je toe: ‘Do you have xtc?’ Eh, no sorry. ‘Maybe cocaïne then?’ No, I don’t sell anything. ‘Does one of your friends sell it?’ NOOO!! Dat blowen in Nederland legaal is, betekent niet dat elke Nederlander een drugsdealer is. Doei.

2. Fietsen? Doe maar niet.

Wat toeristen vaak doen, wanneer ze op vakantie zijn in Nederland, is fietsen. Maar alsjeblieft lieve toeristen, doe dit niet. Het is voor jullie eigen veiligheid beter, maar ook voor de veiligheid van iedereen die jullie tegenkomen. Het is niet de bedoeling dat je op de stoep fietst. Of door rood fietst. Of tegen iemand aan fietst. Doe het alsjeblieft gewoon niet want Jezus, jullie kunnen echt niet fietsen.

3. Sprechen sie Deutsch?

Wat ik nou echt verschrikkelijk irritant vind, zijn toeristen die doodleuk in hun eigen taal tegen je gaan lullen. En dan geïrriteerd doen als je het niet begrijpt. Hallo, je bent in een ander land. Praat of Engels tegen me of praat gewoon helemaal niet. Het liefst dat laatste dus.

4. Ov-drama

Dan denk je dat je een keer rustig in de tram zit, komen er ineens 10 hysterische toeristen binnen met ieder 2 koffers én een grote rugzak. Vervolgens wordt die rugzak half in je gezicht geduwd, omdat de tram gelijk helemaal vol staat. En dan pakken ze ook nog de plattegrond van Amsterdam erbij om even uit te zoeken waar Centraal Station nou eigenlijk is. 9 van de 10 keer snappen ze de plattegrond niet en komen ze op het perfecte idee om, met koffers en rugzakken, de hele tram door te lopen om het te vragen aan de tramchauffeur. Blijf alsjeblieft met al je spullen staan waar je staat. Of ga terug naar huis.

5. Slakkentempo

En dan heb je nog die toeristen die gemiddeld 1 kilometer per uur lopen en vervolgens om de seconde random stil staan om even een foto te maken. Kan je niet bedenken dat er mensen achter je lopen die niet door jou heen kunnen? Loop door en kijk eerst achterom voordat je ineens stil gaat staan. Zo moeilijk is het niet.

Toeristen in Nederland kunnen dus erg irritant zijn. Maar laten we even eerlijk blijven, waarschijnlijk gedragen wij ons precies hetzelfde als wij op vakantie zijn. Dus laten we onze irritaties maar wegstoppen en accepteren dat alle toeristen, inclusief wijzelf, gewoon echt irritant zijn.

Leave a Reply