Skip to main content
TRAVEL.

6 TYPE VRIENDEN WAARMEE JE VAKANTIES BOEKT

By december 4, 2019No Comments

Ik denk dat iedereen het eens kan zijn dat vakanties boeken met een grote groep vrienden altijd een drama is. De één weet precies wat hij wil en de ander heeft geen idee en laat alles aan de rest over. En dan heb je ook altijd nog mensen zonder geld óf vrienden die juist weer veel te veel geld hebben (en dat ook laten blijken). Herken jij jezelf of een van je vrienden in de onderstaande types?

1. DE ‘ALLES LAST-MINUTE REGELEN VRIEND(IN)’

Alsof vakanties niet al stressvol genoeg zijn, zijn er altijd mensen die last-minute alles pas boeken. Ze hebben werkelijk geen idee waar ze heen willen en hoe ze er willen komen zolang ze maar ergens heen gaan. Deze mensen in een groep zijn echt kut om mee te reizen omdat ze altijd alles uitstellen en geen keuze kunnen maken. En als jij dan na een dag zoeken eindelijk het perfecte hotel en een goede vlucht hebt gevonden, weigeren ze te boeken. Want: „Wie gaat er nou een halfjaar van tevoren al een vakantie boeken? Alles is straks veel goedkoper.” Voor je het weet zijn alle hotels en campings vol geboekt en eindig je ergens met je tent op een parkeerplaats. Erg leuk om je scharrels van het uitgaan mee naar toe te nemen maar ja, dat is inderdaad wel veel goedkoper.

2. DE ‘2 JAAR VAN TEVOREN BOEKEN VRIEND(IN)’

Deze mensen zijn nog niet terug van vakantie en hebben de volgende al geboekt. Ze zijn continu gestrest. En het ergste voor deze mensen is twijfelaars die maar geen beslissing kunnen maken. Dus wat doen ze? Ze boeken zonder enig overleg want er stond ‘Nog 1 kamer beschikbaar’ en daar kregen ze stress van. Ze geloven heilig in vroegboekkorting en weten precies wat ze willen.

3. DE ‘GAAN WE 2 WEKEN OF 6 JAAR OP VAKANTIE?’ VRIEND(IN)

Ik denk dat iedereen wel kan toegeven dat je toch elk jaar weer te veel kleding en shit mee neemt die nergens goed voor is. Maar er zijn altijd uitzonderingen. Van die meiden (of jongens) die twee koffers van 25 kilo voor zichzelf mee nemen. „Ja 15 paar hakken voor een vakantie van een week is écht nodig.” Daarnaast zijn er ook mensen die denken dat het in Spanje echt wel -10 graden Celsius kan worden en vervolgens drie verschillende dikte jassen en vier truien meenemen. „Want wat nou als het ineens heel koud is?”


DIT VIND JE OOK LEUK: Deze babytypes wil je absoluut niet in je buurt hebben

4. DE ‘SORRY MAAR IK HEB GEEN GELD’ VRIEND(IN)

Elk jaar weer ben je super enthousiast om met deze vriend of vriendin op vakantie te gaan maar altijd is het weer hetzelfde gezeik. Jij komt met duizend leuke ideeën maar niks valt binnen zijn of haar budget. „Ja, sorry maar ik heb echt maar 400 euro totaal. Kunnen we niet met de auto?’’ Ja joh, ga jij lekker over het water rijden naar Mallorca! De vraag is waarom deze mensen nooit geld hebben maar één ding is zeker, ze zijn altijd blut.

5. DE ‘MIJN OUDERS BETALEN MIJN VAKANTIE’ VRIEND(IN)

Terwijl jij rustig bij hotels van 50 tot 100 euro per nacht kijkt, zit je vriend of vriendin naast je te kijken naar villa’s met jacuzzi’s, privé zwembad en 12 slaapkamers. En je hoort het hem/haar zeggen: „Als ik op vakantie ga wil ik wel een beetje luxe.’’ We weten het: je ouders zijn rijk en je hebt geld geërfd van je grootouders maar als ik dit wil betalen moet ik nog even vijf Sugar Daddy’s vinden.

6. DE ‘IK VIND NIKS LEUK’ VRIEND(IN)

Last but not least, de vriend(in) die op alles wat te zeiken heeft. Alle ideeën worden afgekraakt, geen zandstrand is wit genoeg en het aqua blauwe water is niet de juiste kleur blauw. Het hotel moet minstens 500 meter van het strand zijn, de kamer moet 34 vierkante meter groot zijn, de lakens van fluweel en dat is nog maar het begin van haar/zijn eisenlijst. Als deze vriend of vriendin iets boekt en alle eisen gefilterd worden blijven er maar twee opties over van 150 euro per nacht… kortom onmogelijk.