7 x de leukste hotels van Nederland

header blog 4 e1607014910203
Oké we hebben geen tropische stranden met palmbomen, maar in Nederland zijn ook genoeg leuke plekjes te ontdekken. Dus ga je binnenkort een nachtje weg en zoek je nog een leuk hotel? Dan hebben we de leukste hotels van het land voor je op een rij gezet. Van hotels met palmbomen, roze bedden, eigen platenspeler tot aan condooms op het nachtkastje. Let’s go!
Hotel Jakarta - Amsterdam
Kijk, het beste gevoel dat je in een hotel kan hebben is het gevoel dat je er nooit meer weg wilt. Hotel Jakarta is zo’n hotel. Zodra je het duurzame 4-sterrenhotel binnen wandelt, heb je het gevoel alsof je in Indonesië bent. En dat heeft vast te maken met de enorme subtropische binnentuin in het hotel! Deze echte palmbomen geven namelijk een instant vakantiegevoel. Voordat je naar bed gaat moet je nog even langs de Malabar voor lekkere cocktails en een fantastisch uitzicht over het IJ. Niet geheel onbelangrijk de bedden liggen echt mega lekker! We hebben veel bedden getest maar de bedden van Jakarta staan toch wel in de top 5! We raden je dan ook aan om een wekker te zetten, want het zou zonde zijn als je het uitgebreide ontbijtbuffet (met verse pannenkoeken, eitjes, meerdere soorten sap en broodjes) zou missen. Na het ontbijt kun je nog even lekker relaxen in de Spa of als je echt zin hebt zou je je ook kunnen los gaan in de gym. [caption id="attachment_268254" align="alignnone" width="510"]
Foto Hotel Jakarta
Bron: Hotel Jakarta[/caption] Website Hotel Jakarta
Nhow Rotterdam - Rotterdam
Nu we niet mogen reizen is ons verlangen om ver te reizen nog groter. Dus ja het liefst zouden we even op en neer vliegen naar New York, maar eh ja duh dat zit er niet in. Maar aan de Wilhelminakade in Rotterdam staat een gigantisch pand gevestigd dat is ontworpen door Rem Koolhaas. Even voor de duidelijkheid, Rem Koolhaas ontwierp ook de Prada Winkel in New York en het Guggenheim in Las Vegas, om maar even wat te noemen. Dus niet zo gek dat het fantastische gebouw aan de Rotterdamse Wilhelminahaven ook barst van de internationale allure. Binnen in het pand is het oa. het NHOW Hotel gevestigd. En loop je bij NHOW Hotel Rotterdam naar binnen, dan kom je toch aardig in de buurt van de New York vibes . De kamers zijn ruim, licht en hebben stuk voor stuk een geweldig uitzicht op de Erasmusbrug en de skyline van Roffa. O,ja de bedden zijn ook nog eens enorm en er staat in elke kamer een supersonische fancy spiegel-TV. Als je de lift naar de 7e verdieping neemt staat er nog een leuke verrassing te wachten: namelijk gastrobar ELVY. Buiten op het terras heb je wederom een super mooi uitzicht over de skyline van Rotterdam. Op het menu staan allerlei wereldse gerechten van poké bowls, spike chicken, pancakes of wat dacht je van watermeloen steak? Ook de cocktails als ‘For Fun Sake’ (met sake), Melone Cocktail, Bloody Mary’s zijn om over naar huis te schrijven. Heb je de volgende dag toch iets teveel gedronken? Haal dan een lekkere espresso bij de espressobar van het hotel!
Website nhow hotel

Nhow hotel

Hotel Finch - Deventer
Deventer? Wat the f*ck moet je daar nou? Nou toevallig staat daar het luxe boutique Hotel Finch. Het nieuwe hotel beschikt over 24 kamers die zijn uitgerust met de meest luxe essentials. We noemen een power regendouche, smart TV, een Nespresso, een yoga-mat (geen grap) en hoe leuk is dit: een platenspeler met een selectie Vinylplaten! Zo kun je ‘s avonds op je kamer toch nog een beetje los gaan. En je hoeft het hotel eigenlijk niet eens te verlaten want in de chill-out huiskamerbar kun je de hele dag terecht voor een bakkie, brekkie, brunch of borrel. En tijdens de lockdown hebben ze bij Hotel Finch gewoon even een pop-up restaurant genaamd The Lemon Tree uit de grond gestampt. Een menukaart hebben ze niet, maar je kunt je voorkeur aangeven en vervolgens krijg je een culinaire verrassing! [caption id="attachment_268324" align="alignnone" width="489"]
Hotel Finch
Hotel Finch. Foto door @shanonbeauphotography[/caption] Website The Finch
The Anthony - Utrecht
Een voormalig klooster in Lombok is omgetoverd tot naar ons idee het mooiste hotel van Utrecht! Het is te hopen dat de kleur roze geen pijn doen aan je ogen, want deze kleur is in een groot gedeelte van alle meubels en accessoires verwerkt. Elke kamer is weer anders ingericht en zo is het hotel perfect voor een romantische nacht, leuk voor met een vriendin/vriend, maar ook leuk voor een familie-uitje. Vergeet niet om boven even de kapel te bekijken, die trouwens ook te huren is als trouwlocatie! Dineren kun je bij Brasserie Monk en als je dat dan doet kies dan alsjeblieft voor de Chocolade Monkie als dessert, wedden dat je geen spijt krijgt![caption id="attachment_268259" align="alignnone" width="510"]
The Anthony - Utrecht
Bron: The Anthony[/caption] Hotel Buitenplaats Vaeshartelt - Maastricht
Maastricht blijft toch wel een van de gezelligste steden van Nederland. Nu kun je natuurlijk een hotel boeken in de stad, maar je kan ook overnachten in een voormalig kasteel, namelijk Hotel Buitenplaats Vaeshartelt. Alleen als je al aankomt rijden op het terrein krijg je een sprookjesachtig gevoel. We duiken even de geschiedenisboeken in, maar in de loop der jaren hebben op het landgoed van Vaeshartelt koningen gejaagd, zijn belangrijke militairen verbleven en hebben rijke families gewoond. Goed, anno 2020 kan je er overnachten en ook nog eens heerlijk eten. Het hotel beschikt over meerdere restaurants die stuk voor stuk zijn voorzien van een bijzonder interieur en goede kaart. Zo kan je kiezen uit The Bar, The Greenhouse , The Bistro , The Ballroom en The Terrace . Bij The Greenhouse staan ook heel wat lekkere vegetarische gerechten op het menu zoals bieterballen (ja die zijn gemaakt van biet en ja dit klinkt vies, maar nee dat zijn ze niet), courgetti of een vegaburger. De kamers zijn groot en voorzien van een lekkere douche. Het hotel is omringd door bomen (sommige dateren zelfs uit de 9e eeuw) en de omgeving is daarom perfect voor een romantische wandeling met je lover. Vergeet niet om daarna nog even langs de fancy hotelbar te gaan voor een drankje. Dan kan je daarna lekker neerploffen in het heerlijke bed om een potje te rollebollen of om Netflix nog even uit te spelen!
Website Vaeshartelt



Hotel MAI Amsterdam - Amsterdam
Ben je op zoek naar een hotel midden in het centrum van Amsterdam? Dan moet je bij Hotel MAI Amsterdam zijn. Het hotel opende zijn deuren tijdens het Chinees Nieuwjaar van 2020 en is dus nog vrij nieuw. Toch mag het niet ontbreken in onze lijst. Het supermooie oriëntaalse hotel ligt aan de gracht, midden in het Chinatown, op loopafstand van alle hotspots in Amsterdam! De 81 design kamers zijn voorzien van een Aziatisch geïnspireerd interieur. Elke kamer is uniek. Extra leuk, in elke kamer zijn kunstwerken te vinden van modeontwerper Claes Iversen! Het hotel staat vol met artistieke eye-catchers!
Website Hotel Mai Amsterdam



The Student Hotel - Den Haag
Gaat jouw innerlijke student ook nog lang niet dood, dan is The Student Hotel de perfecte plek voor jou om te overnachten. Het hotel wordt zo ongeveer bestuurd door studenten, reken dus op veel gezelligheid. In het modern ingerichte hotel zijn veel openbare ruimtes waar je spelletjes kan spelen of gewoon een drankje kan doen. Ze hebben aan alles gedacht, want mocht je een wilde nacht in petto hebben? Dan liggen er alvast condooms voor je klaar onder het nachtlampje. Verwacht hier trouwens geen karig studenten ontbijtje. Het lopend buffet ligt vol met luxe broodjes, smeersels, fruit, champagne (!) en voor de liefhebbers is er ook nog een echt Engels ontbijt inclusief bonen, ei en bacon (wel handig om een kater te overleven).Mocht je het hotel nou zo gezellig vinden? Er worden kamers verhuurd voor maximaal een jaar, zodat jij er lekker als eeuwige student kan blijven wonen.
DIT VIND JE OOK LEUK: 7 x DE LEUKSTE MUSEA VAN NEDERLAND