Dit zijn de zeven mooiste stranden om bij weg te dromen

header blog2
Nog heel even volhouden en dan kunnen we hopelijk vanaf april ein-de-lijk weer op vakantie! Lig je met je gedachtes al op het strand en kun je wel alvast wat inspiratie gebruiken om bij weg te dromen? We hebben de mooiste stranden voor je op een rij gezet.

1. San Blas archipel - Panama

Vanaf Panama stad is het drie uur reizen naar San Blas, maar dan heb je ook wat! Meer dan 350 kleine eilandjes, witte stranden, een knalblauw zee, heel veel wapperende palmbomen en zeesterren. Voor het ultieme wauw-effect. San Blas is in handen van de Kuna indianen en zij hebben hun eigen wetten, verwacht daarom ook geen resorts of grote hotels op de San Blas. Slapen doe je in kleine schattige primitieve hutjes.En ken je die populaire Windows XP wallpaper met tropisch strand van 10 jaar geleden nog? Die is dus gemaakt op de San Blas eiland.

2. Whitehaven Beach - Australië

Dit acht kilometer lange strand wordt door meerdere reissites verkozen als mooiste strand van Australië. Het hagelwitte strand ligt het Great Barrier Reef en is daarom ook de perfecte plek om te snorkelen of duiken. Het enige nadeel is dat het strand net effe lastig te bereiken is. Je komt er namelijk alleen per helikopter of boottocht. Maar eenmaal aangekomen, wil je nooit meer weg.

3. Nalaguraidhoo eiland - Malediven

Snak je ook zo ontzettend erg naar vakantie? De Malediven staan garant voor het ultieme vakantiegevoel! Ook wel dé perfecte plek voor een honeymoon. Het mooiste strand van de Malediven? Nalaguraidhoo Island. Azuurblauw water en parelwitte stranden die gewoon bijna pijn doen aan je ogen.

4. Isla Holbox - Mexico

Op twee uur reizen van Playa del Carmen vind je Isla Holbox! En het idyllische tropische eilandje heeft het mooiste strand van Mexico. Denk aan kilometers witte stranden, blauw water en genoeg chille strandbarretjes met goede cocktails en verse smoothies. De sfeer op het hele eiland is mega chill. Auto’s zijn trouwens niet toegestaan op Isla Holbox, iedereen rijdt op de fiets of in een golfkarretje rond.

5. Cabo San Juan, Tayrona Park

Tayrona Park is het grootste nationale park van Colombia! Denk aan 150 km2 aan Caribische stranden met turquoise water en een wilde jungle. Met een beetje geluk spot je dolfijnen, schildpadden, apen, papegaaien en vele soorten bijzondere vlinders en meer dan 300 vogelsoorten. Tayrona park heeft heel veel mooie stranden, maar Cabo San Juan staat bovenaan!

6. Elafonissi, Kreta - Griekenland

Grote kans dat je Kreta kent je van je zon-zuipen-seks vakantie
op Chersonissos, maar als je op Kreta bent moet je eigenlijk echt naar Elafonissi Beach. Ook hier is het water blauwer dan blauw en in combinatie met het licht roze zand vormt het een fucking magisch plaatje.

7. Platja de Ses Illetes, Formentera - Spanje

Voor een mooi strand hoef je niet ver te reizen. Vergeet Ibiza! Formentera is the place to be . Naar ons idee het beste bountystrand
van Europa! Denk aan wit zacht zand en blauwe warme water. Wij begrijpen helemaal waarom op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat!