Skip to main content
TRAVEL.

8x DE LEUKSTE VIRTUELE TOERISTISCHE ATTRACTIES

By april 15, 2020No Comments

Weet jij van gekkigheid ook niet meer wat je thuis moet doen? Dan zijn virtuele tours van musea en attractieparken de oplossing! Want ook als je je huis niet uit kan is er genoeg te doen. En het zou natuurlijk zonde zijn om al deze vrije tijd niet te gebruiken. Een bezoekje aan Disney World, De Nachtwacht, NASA of ‘s werelds bekendste Instagram museum was nog nooit zo dichtbij! Kijk je mee?
NASA, HOUSTON
Altijd al benieuwd geweest naar hoe NASA er van binnen uit ziet? Ook zij bieden nu tours aan vanuit hun verschillende locaties. Bekijk de ‘geheime’ laboratoria in Houston en bekijk de Zero-g room (je weet wel zo’n zwaartekrachtloze kamer). Ook NASA Virginia en NASA Ohio hebben verschillende tours online waarin je meer te weten komt over NASA. Erg leerzaam dus! Heb je altijd al gedroomd van een carrière als astronaut? Surf dan even naar de website van NASA, dan kan je je jeugddroom toch nog een beetje nakomen.   
Super sonic wind tunnel NASA tour
DIT VIND JE OOK LEUK: WINACTIE WORK HARD, TRAVEL HARDER
RIJKSMUSEUM ONLINE TOUR
Ben je er nooit aan toegekomen om toerist in eigen land te zijn? Dit is je kans. Bewonder het Rijksmuseum en De Nachtwacht in volle glorie vanaf je bank met een bak chips en een wijntje. En het mooie is, dat je nu een keer niet stilletjes door het museum hoeft rond te dwalen. 
De Nachtwacht online tour
LOUVRE, PARIJS
Een van de bekendste musea ter wereld kan natuurlijk niet achterblijven. Dus ook het Louvre biedt gratis online tours aan. Eigenlijk best wel chill, want nu hoef je niet meer uren in de rij te staan voor de Mona Lisa. Er zijn zoveel mysteries rondom de Mona Lisa,  lacht ze wel of lacht ze niet? Je hebt nu alle tijd om naar het schilderij te kijken en het mysterie te ontcijferen. Daarnaast kan je ook de live cam van de Eiffeltoren bewonderen om je zelf toch te wanen in de Franse vibes. Hoppa, stokbroodje met een Frans kaasje erbij, en genieten maar! Het louvre online
LEGOLAND, DENEMARKEN
Was je als kind al geobsedeerd met Lego en zou je er bijna weer mee gaan spelen puur om tijd te verdrijven? Dan is een Legoland rondleiding de perfecte toevoeging aan jouw quarantaine tijd. Bekijk alle kunstwerken gemaakt met Lego en misschien kan je daarna ook wel weer je speelgoed van zolder halen om te gaan bouwen! 
Legoland Denemarken online tour
WALT DISNEY WORLD
Ben je toe aan wat actie en avontuur? Dan biedt Disney World exact wat je zoekt. Niet alleen kan je een tour volgen door het park, maar je kan zelfs de achtbanen via Youtube beleven zoals de Expedition Everest. Beleef lekker de angst en je eigen gegil vanaf je toilet in 4k.  Maak er een dagje Disney van door een Disney Film te kijken, online rond te wandelen door het park en 100 keer in je favoriete achtbaan te gaan. En dat kan allemaal gewoon vanuit je bed! De enige die ontbreekt is Mickey Mouse. 
Expedition Everest achtbaan ritje
HOUSTON ZOO
Wat is er nou beter dan schattige dieren zien spelen? Ja precies, niks. Houston’s Zoo geeft een livestream waarin je dieren zoals olifanten en panda’s gedurende de dag kan observeren. Zo zie je panda’s van een boomstronk rollen, lekker een dutje doen of bamboe knagen. Als dit je niet blij maakt, dan weet ik het ook niet meer… 
Explore The Zoo - The Houston Zoo
 THE BROAD MUSEUM
Grote kans dat je dit museum al eens voorbij hebt zien komen op Instagram. Beleef de full influencer experience en begeef je in de wondere moderne kunst wereld van The Broad. Bekijk de glazen kamer met alle lampjes die het laten lijken alsof je in space bent. Misschien steek je ook nog wat op van de Art workshops die ze geven zodat je kan leren tekenen als Keith Haring.
The broad virtuele tour
VATICAAN MUSEUM
Normaal gesproken moet je hier vaak een uur wachten voordat je überhaupt naar binnen kan. Maar het voordeel van een online tour is dat je nu dus niet hoeft te wachten. Dus ook het museum in Vaticaanstad is volledig uitgestorven en dat maakt het extra mooi. Normaal gesproken is de kunst maar moeilijk te bewonderen met alle toeristen op je lip. Bekijk de verschillende kapellen en bewonder het werk van Michelangelo… en alle kleine standbeeld piemeltjes van dichtbij. 
Vaticaan museum online
DIT VIND JE OOK LEUK: 10 x DE BESTE KIJKTIPS VOOR ALLE REISLIEFHEBBERS