Skip to main content
LIFESTYLE.

Bri bra Bridgerton: deze leuke feitjes moet je als fan écht weten

By april 12, 2022No Comments
Bridgerton

Dat Bridgerton dé Netflix-serie van dit moment is, daar kun je eigenlijk niet meer om heen. Maar wist jij onderstaande feitjes over de serie eigenlijk al?

Bridgerton

Voor iedereen die onder een steen heeft geleefd: Bridgerton is een Amerikaans kostuumdrama gebaseerd op deze boekenreeks van Julia Quinn. De serie speelt zich af tijdens het Regency-tijdperk (1811-1820). Of eigenlijk tijdens het societyseizoen in 1813 in de Britse hoofdstad. Je kunt de serie vergelijken met een mix van Gossip Girl en Downton Abbey.
Wist je dat…?
1. De stem van Lady Whistledown wordt ingesproken door Julia Andrews (bekend van onder andere The Sound of Music, Mary Poppins en The Prinsess Diary).
2. De gehele cast ter voorbereiding van de opnames zes hele weken in ‘regency training’ moest. Daar leerden ze de etiquette uit de het Regency-tijdperk zoals het vasthouden van geweren, paardrijden, dansen en alles over wat er verder in die tijd belangrijk was.
3. Er voor Bridgerton seizoen 1 maar liefst 7.500 kostuumstukken werden gemaakt. Ja, je leest het goed zevenduizendvijfhonderd!
4. Hoofdrolspeler Daphne uit seizoen 1 104 verschillende kostuums draagt in acht verschillende afleveringen.
5. De korsetten die op de set worden gedragen door niemand minder dan Mister Pearl worden gemaakt? Voor iedereen die nu achter zijn of haar oren krabt: hij is onder andere de korsettenmaker van Kim Kardashian. Ze droeg zijn korset zelfs naar het Met Gala in 2019.

Bij

6. Zowel de Bridgerton- als de Featherington familie beiden een eigen symbool op hun kleding dragen. Zo hebben de Bridgertons een bij (als je seizoen 2 ziet begrijp je waarom) en de Featheringtons geen veer maar een vlinder hebben?
7. Over de Featheringtons gesproken: de 17-jarige Penelope wordt gespeeld door Nicola Coughlan. Maar wist je dat de actrice in werkelijkheid 34 is?
8. De Bridgerton cast is heel hecht. Maar actrices die Eloise en Penelope die beste vriendinnen spelen in de serie spannen de kroon. Wist je dat zij ook in het echt nu beste vriendinnen zijn?
9. Seizoen 3 al in de making is. Waar in seizoen 2 Anthony Bridgerton de rode draad vormt, zal Bridgerton seizoen 3 naar verwachting de zoektocht van de creatieve Benedict Bridgerton op de voet worden gevolgd.
Voor iedereen die nog niet aan seizoen 2 is begonnen, hier alvast een heerlijk voorproefje van wat komen gaat.
https://www.youtube.com/watch?v=qYNCws-a6CQ

LEES OOK:
FAMKE LOUISE OVER OPTREDEN BIJ JINEK: “IK BEDOELDE HET NIET ZO”

 
beeld: Netfix