Skip to main content
LIFESTYLE.

Op date als het regent? Gebruik deze ideeën!

By oktober 1, 2022oktober 5th, 2022No Comments
date regen

De zomer is het hoogseizoen voor romantische dagafspraakjes. Dat is precies waarom wanneer die zomerse onweersbuien binnenkomen, het een grote buzzkill kan zijn. Want wat organiseer je voor date als het regent?

Als je weer-app in de nabije toekomst wolken en buien laat zien, kom je misschien in de verleiding om je datum opnieuw te plannen of een Maium regenjas te gaan dragen, maar dat zou je absoluut niet moeten doen. Er zijn namelijk tal van geweldige dates waar je ondanks de regen van kunt genieten, zoals je hieronder leest.

Ga naar een kunstgalerie

Naar een plaatselijke kunstgalerie gaan is meestal een van die activiteiten waarvan je blijft zeggen dat je het zult doen, maar waar je nooit echt aan toe komt. Een regenachtige dag is de perfecte gelegenheid om je belofte echt waar te maken, terwijl dit ook nog eens een perfecte mogelijkheid voor een fantastische date is. Je zult even een Rains regenjas moeten dragen om naar de kunstgalerie toe te lopen, maar als je eenmaal binnen bent zul je geen last meer hebben van de stortbui. Zo ben je eigenlijk een toerist in je eigen stad samen met je (potentiële) geliefde.

Doe een escape room

Ben je al een paar keer op date geweest met iemand en wil je de relatie opbouwen? Op een regenachtige dag is een escape room dan zeker een aanrader, zo hoef je niet eens een regenjas kind te dragen. Sommige zijn ontworpen voor slechts twee spelers en het kan een geweldig avontuur en een echte bonding-ervaring zijn. Een escape room vereist namelijk veel communicatie en je moet een goed team vormen. Samenwerken met je date om puzzels en raadsels op te lossen is immers zeker nodig, anders zul je niet kunnen ontsnappen uit de escape room!

Organiseer een spelletjesavond

Als het regent, zul je het liefst je huis niet eens willen verlaten. Gelukkig hoeft dat ook niet beslist voor een date, je kunt namelijk een spelletjesavond organiseren voor je (mogelijke) partner. Natuurlijk zul je dan wel diverse spellen in huis moeten hebben, waarbij met name de bordspellen aanraders zijn. Eventueel kun je zelfs een puzzel pakken en hier samen aan werken, wat opnieuw een goede bonding-ervaring kan zijn. Als de nostalgie van een spelletjesavond begint, kun je om de beurt een paar van je favoriete herinneringen uit je kindertijd delen als een manier om elkaar beter te leren kennen.

Kook samen een heerlijk recept

Koken kan heel sexy zijn, en samen een nieuwe vaardigheid leren is een grote hechte band – twee redenen waarom we voorstellen om op een regenachtige dag een kookles te proberen. Dates werken volgens veel experts namelijk beter als je zij aan zij bent in plaats van face-to-face, zo voelt het minder als een interview. Als je nerveus bent over het lopende gesprek, is dit het perfecte date-idee, want als je geen onderwerpen meer hebt, kun je altijd over het eten praten. Zoek dus een recept op en kook dit samen!

LEES OOK:
THUIS SPORTEN: GEBRUIK DEZE TIPS!

Leave a Reply