Skip to main content
LIFESTYLE.

Hé ho, hé ho: geld verdienen met crypto doe je zo

By mei 23, 2022No Comments
crypto

Je zuurverdiende vakantiegeld in een blockchain stoppen en vervolgens als multimiljonair champagne drinken alsof het water is. Klinkt goed, maar hoe begin je?

“Buy the dip.”

Crypto

Iedereen – tenzij je de afgelopen jaren hebt liggen snurken – weet je inmiddels wat crypto’s zijn. Voor degene die zich nu met een goede blos op de wangen achter de oren krabt: crypto’s zijn digitale valuta’s. Je kunt deze vorm van betaalmiddel niet fysiek in de hand houden. Daarnaast zijn ze gedecentraliseerd waardoor de bank geen rol meer speelt. Maar met sommige crypto’s (bijvoorbeeld Bitcoin) kan je wel digitale transacties doen. Zo heeft onder andere GUCCI laatst laten weten dat je een mooie tas, paar laarzen of sjaal kan afrekenen met een Bitcoin. En dat laat menig vrouw zich geen twee keer zeggen, zo blijkt. Want waar vrouwen eerder hun geld liever investeerden in de beurs, lijkt een steeds groter wordende groep zich nu te interesseren in crypto’s.

Waar te beginnen?

Hartstikke leuk allemaal, maar voor beginners is het soms zoeken naar een speld in de hooiberg. Want hoeveel leg je in? Wanneer koop je? Welke crypto koop je? Hoeveel winst kan je er mee maken? En hoe lang houd je ze vast? Om daar antwoord op te geven, hebben we in samenwerking met LiteBit een eenvoudig stappenplan voor je gemaakt.
Stap 1. Hoeveel leg je in? 
Investeer alleen geld dat je kan missen. Hoe meer geld je inlegt, hoe meer je kan verdienen. Maar!! hoe meer je inlegt, hoe meer je ook kunt verliezen. Overweeg bijvoorbeeld eens om deze maand niet dat paar leren laarzen van de Zara te kopen, maar dit geld te sparen of te investeren. Er bestaat een reeële kans dat je er over vijf jaar misschien wel tien paar van kan kopen. Maar stort de hele boel in, dan heb je ‘slechts’ een paar leren laarzen verloren.
Stap 2. Welke crypto koop je?
Inmiddels bestaan er duizenden soorten crypto’s, maar welke is nou het ‘beste’? Veel beginners kiezen vaak voor een relatief veilige cryptomunt, zoals Bitcoin of Litecoin. Relatief veilig wil zeggen dat de tijd heeft uitgewezen dat bijvoorbeeld de Bitcoin niet het hardste stijgt, maar ook niet het snelst zal dalen. Op de lange termijn waarschijnlijk dus een goeie investering.
Stap 3. ‘Buy the dip’
De afgelopen maanden is de waarde van de crypto’s met een flink percentage gedaald. Nogal balen voor de mensen die crypto’s op de piek van de markt hebben gekocht, zij zien hun fictieve geld in rook opgaan. Maar die flinke daling kan ook voordelen hebben. Neem bijvoorbeeld de Bitcoin vorig jaar. Als je deze coin rond 15 juli 2021 had ingekocht (het moment dat hij flink onder de marktwaarde van 30.000 stond) en hem rond 20 oktober weer had verkocht – zit je er nu warmpjes bij.
‘Buy the dip’ is dan ook nu een veelgehoorde quote. Op het moment dat je tijdens een dal inkoopt, heb je de kans om je inleg te veelvoudigen wanneer de markt weer aantrekt – zo blijkt uit onderstaande tabel. Simpelweg omdat je hem op een laag punt gekocht hebt en daardoor de weg naar de piek hoog is.
Onthoud wel dat de markt ook níet meer kan aantrekken. Dan gaat ook jouw inleg in rook op.
Bitcoin
Stap 4. Wanneer verkoop je?
Deze vraag is zelfs voor de grootste bitcoin traders the million dollar question. Het kan daarom handig zijn om je in te lezen op een cryptoplatform zoals LiteBit (klik hier voor meer informatie), die een educatie- en informatie pagina heeft. Garantie om je zuurverdiende vakantiegeld om te zetten in vette cash heb je nooit, maar een beetje extra kennis opdoen kan zeker zijn vruchten afwerpen.

* Dit artikel is geen financieel advies, dit kan enkel gezien worden als entertainment en educatieve doeleinden.

LEES OOK:
VAN TE HARD GAAN TOT EEN ONGEMAKKELIJKE FESTIVAL OUTFIT: 11 HERKENBARE SITUATIES OP EEN FESTIVAL