Skip to main content
LIFESTYLE.

Gierige vrienden? Vanaf nu ben je nooit meer de Sjaak.

By september 26, 2016No Comments

Er is een nieuwe app waarmee je nooit meer de Sjaak bent: Sjaak! Je rekening wordt gesplit en iedereen kan elkaar dus meteen betalen, niet drie weken later zoals je vriendinnen doen. Je kent onderstaande ongemakkelijke situaties wel waarin je sowieso een keertje beland bent. Tenzij jij zelf die gierige klootzak bent natuurlijk.
1. Aan het einde van een lange nacht in de kroeg, gaat je bff met haar nieuwe scharrel mee naar huis en blijf jij achter met de rekening. Voor de rest een heel leuk wijf hoor, maar jij bent weer de Sjaak. Met deze app is dat nu dus opgelost. Je moet haar alleen even tegenhouden voor ze al glibberend achter op zijn fiets springt.
tumblr_mzvh7xwIgT1qgj584o1_500
2. Na een lange dag in het park besluiten jullie om met z’n allen nog even een hapje te gaan eten, maar na 12 biertjes is die rekening delen zo makkelijk nog niet. Om maar niet te spreken over die jankerd die het niet eerlijk vindt om te delen omdat hij maar 9 biertjes en 2 bitterballen van de hele schaal op heeft. Tip 1: verwijder deze gast uit je vriendengroep. Tip 2: Download Sjaak.

3. Elke ochtend haal jij een “coffee to go’’, voor jou en je collega. En ja, een koffie kost slechts €2,70. Maar  €2,70 x 5 = fucking €13,50. En dat is slechts 1 week. Laat Sjaak het vanaf nu regelen en je bent nog steeds de relaxte collega die koffie haalt maar niet meer de sukkel die dit altijd betaalt.

4. Yesss emancipatie op date gebied. Alle vrouwen die zich achter ‘’de volgende keer betaal ik echt hoor, hihi’’ verschuilen, kunnen nu gelijk de rekening invoeren en afrekenen. Zo kost je one-night stand je nog maar de helft van het geld. Sjaak, je bent een held.

5. Leuk die cadeautjes voor je ouders, die jij regelt omdat je de oudste bent. Maar waarom betalen die broertjes en zusjes nooit terug? Zo zie je maar weer dat je ouders alle loyaliteit in het eerste kind hebben gestopt. Sjaak kan het nu voor je regelen, zonder dat ‘’Het Familiediner’’ gelijk ingeschakeld hoeft te worden.

Door Sjaak toe te voegen aan je vriendengroep voel je oppermachtig naar je vrienden toe, ze staan voor eeuwig bij je in het krijt. Nouja, voor eeuwig… wanneer je het echt te lang vindt duren stuurt Sjaak een reminder. Hoef jij tenminste niet meer om die paar euro’s te smeken.
Betalingen doe je trouwens ook gewoon via je eigen bank. Makkelijk hé. Gewoon Sjaak installeren en je volgende feestje plannen dus.

Leave a Reply