Skip to main content
LIFESTYLE.

Handleiding: hoe integreer ik in hip Amsterdam?

By mei 25, 2016No Comments

Als je in Amsterdam woont, is het belangrijk om hip te zijn. Niet een beetje hip, maar heel erg hip. Zo ontzettend hip dat het hippe bijna te hip is om hip genoemd te kunnen worden. Voordat je zeker weet of je hip genoeg bent voor het leven in Damsko, zorg dan dat je ten minste onderstaande punten hebt uitgevoerd.

Eet voornamelijk biologische superfoods

Daarnaast zorg je ervoor dat de mensen om je heen ook zien dat je deze lichaamsverbeterende middelen aanschaft. Dit kun je doen door je boodschappen bij Marqt of de ‘Biolicious’ te doen. Vraag natuurlijk wel even om een biologisch afbreekbaar tasje.

Rol je broekspijpen op

Alsof de kelder vol met water staat. Of het nu winter is of niet, met blote enkels lopen zul je! Daarnaast moet de broek bij je knieën kapot zijn, dit kan je zelf doen met een schaar of je kunt er te veel voor betalen in de winkel.

Ga naar technofeesten

Ook als je techno kutmuziek vindt omdat het lijkt alsof je in een vastgelopen tijdmachine zit die al twee uur lang hetzelfde geluid maakt. Het is namelijk belangrijk dat je je vertoont in het hipster circuit zodat je met hippe mensen onder elkaar heel erg hip kunt zijn.

Koop tweedehands kleding

Oftewel ‘vintage’ kleding. Je hebt hier speciale winkels voor. In deze winkels ruikt het naar oma’s zolder en betaal je veel te veel geld voor afgedragen kleding. Tip: kijk in de kledingkast van je moeder.

Doe aan yoga

En zorg ervoor dat je ‘namasté’ goed uitspreekt en heel hard kan zuchten. In onmogelijke poses voor het menselijke lichaam word je helemaal zen op rustgevende muziek van parende vlinders.

Drink gin tonic

Het liefst uit een vissenkom. Zorg ervoor dat je hier tenminste €9,- voor betaalt en bekend bent met de vele soorten gin specialiteiten zoals gin-tonic met sinaasappel of gin-tonic met komkommer. Moeilijk, maar leer de verschillende varianten uit je hoofd.

Zorg dat je dun, heel erg dun wordt

Eet quinoa, vermijd brood of eet gewoon niks. Hoe dan ook, zorg dat je dun bent. Buiktruitjes zijn hip, skinny jeans bezetten al jaren de stad en ‘Powerfood’ van Rens Kroes is de Amsterdamse bijbel.

Sta tenminste één keer per week op een polaroid foto

Het is de bedoeling dat je een muur, een deur of een kamer vol hebt hangen met polaroid foto’s die je hebt laten maken tijdens vertier en jolijt. Door de hele stad lopen ervaren polaroid fotografen, die gemiddeld zo’n 3 euro vragen voor een meesterlijk kiekje.

Drink dure koffie

In koffietentjes met Zuid-Chileense, drie uur lang getrokken, vrije uitloop koffie voor vijf euro per kop. Ben je al een gevorderd hip-Amsterdammer? Bestel er dan een stukje versgebakken carrotcake bij.

Laat jezelf (de levensgenieter) overal zien

Ga als de zon enigszins schijnt in een park zitten of op een bootje varen door de grachten. Dat het tien graden is, maakt niks uit, het is belangrijk dat je iedereen laat zien dat je een ultieme levensgenieter bent.

Herken je jezelf hierin? Hip hip Hoera, vier dan een feestje in tweedehands kleding met gin tonic en zonder eten want je hoort thuis in Amsterdam.

Leave a Reply