Skip to main content
LIFESTYLE.

Miauw: 10x de liefste kattenrassen

By januari 4, 2022No Comments
katten rassen

Wat wij nou het állerleukste vinden? Pussy’s! Niet zo vunzig denken, want we bedoelen natuurlijk onze trouwe viervoeters. Maar wat zijn nou de liefste katten rassen?

Ragdoll

De Ragdoll is een van de grotere katten rassen. Ze worden gemiddeld – gemeten van hun snuit tot het puntje van hun staart- 1 meter 20 lang. Máár grote poes, klein hartje. Deze pluizenbol is namelijk een echte kindervriend en heeft altijd zin om te knuffelen. Het zijn echte binnenkatten en hebben veel aandacht van je nodig. Laat de Ragdoll dus niet te lang alleen thuis.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Jayda (@jayda_the_ragdoll)


 

Abbesijn

Mis jij wat aandacht wanneer je na een lange dag eindelijk thuis komt? Dan heb je aan de Abbesijn een hele goede. Dit kattenras is namelijk méga aanhankelijk. Naar de keuken of een bezoekje aan het toilet, de Abbesijn volgt je overal. Met hun lange benen en schriele lichaam worden de beestjes vaak vergeleken met een puma, dan wel een heel zachtaardige puma.

Schotse vouwoorkat

Al een ander huisdier? Geen probleem, de Schotse vouwoorkat is een echte allemansvriend. Snurken op de bank en de hele dag knuffelen, dat is wat ze het liefste doen. De schotse vouwoorkatten zijn namelijk mega luie beesten. Dat ze té snoezig zijn hoef je Taylor Swift niet te vertellen, de zangeres is de eigenaar van een Schotse vouwoorkat.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door KrabpaalWappies.nl (@krabpaalwappies)

Sphynx

Een kale poes, dat willen we toch allemaal? De sphynx komt uit Canada en is ontstaan door het fokken van gemuteerde kale katten. Misschien niet het eerste wat je bij het uiterlijk zou denken, maar de Sphynx wordt door veel mensen benoemd tot één van de liefste katten rassen. Voor de mensen die dachten dat de Sphynx een goede optie is tegen al dat gesnotter, helaas! Niet alleen de (enkele) haren maar ook talg en speeksel zorgen voor allergie.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Zookeeper (@always.a.zoo)

Pers

Hoewel hun gezichtsuitdrukking misschien wat anders doet vermoeden, houdt de Pers ervan als je haar eens lekker op schoot neemt en over haar kop kietelt. Hun doorgefokte platte snuit ziet er misschien heel schattig uit, maar het levert wel gezondheidsproblemen op. Ze kunnen last hebben van benauwdheid, misschien hierdoor dat ze zo’n chill en rustig karakter hebben.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Karla Grądkowska (@karlagradkowska98)

Siamees

De siamees kent zijn oorsprong in Siam, oftewel Thailand. De bekendste siamees is de tempelkat van de koning van Siam.  De hele dag spinnen, kreunen en miauwen, de Siamees is een kat die haar bek niet houdt. Met de Siamees is het nooit saai, ze zijn dol op aandacht en spelen het liefst de hele dag met je. Maar kijk nou eens in de azuurblauwe ogen, hier wil je toch ook de hele dag mee spelen?

Himalaya

Misschien dat ze met hun uiterlijk iets te compenseren hebben, want de Himalaya kat is echt een lieverd. Deze zeer intelligente katten hebben hun bijzondere uiterlijk te danken aan zowel de Pers alsw de Siamees, want de himalaya is een kruising tussen de twee rassen. Op het begin zijn ze wat verlegen maar wanneer de himalaya kat zich op haar gemak voelt, heb je er een vriend bij voor het leven.


 

Bengaal

Als je de bengaal ziet, zou je misschien denken dat jij je door de jungle’s van Azië waant. De bengaal ziet er uit als een wilde kat en dit is ook wel terug te zien in zijn karakter. Zit jij het liefst de hele dag op je luie gat, dan is de bengaal niet de beste match. Ze hebben iemand nodig die hen een beetje entertaint. 

Bombay

Al een huis vol katten? Dan is de bombay kat niet de beste optie, ze zijn namelijk niet heel goed met soortgenoten. Maar een hond? Geen probleem! De bombay kat is een makkelijk beest en passen zich goed aan. Ze zijn loyaal aan hun baasje en kunnen wat verlegen zijn tegenover vreemde.

Maine Coon

Doodsbang voor ongedierte? Met een maine coon houdt je alle muizen op afstand, het zijn namelijk echte jagers. Ook is de maine coon het grootste kattenras, de katers kunnen wel elf kilo worden! Je kunt ze dus wel beschrijven als de grote vriendelijke reus, want met de maine coon heb je er echt een gezinslid bij.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door 💚💜 (@tanya_sodeski)


 

 

LEES OOK:
14X WEETJES OVER KATTEN DIE JE NOG NIET WIST