Skip to main content
LIFESTYLE.

Kerstdiner inspiratie nodig voor het voorgerecht? Wij redden je met dit heerlijke recept

By december 22, 2021No Comments
kerstdiner

Gourmet, kalkoen of rollade doen het natuurlijk altijd goed tijdens kerstdiner, maar erg origineel is het niet. Wordt het niet tijd voor iets nieuws op tafel?
Hé Hoo, Hé Hoo – een origineel voorgerechtje voor bij het kerstdiner dat maak je zo!

Kerstdiner

De gerechten van KOOK (klik hier om het kookboek voor jezelf of een ander te bestellen) zijn absoluut geschikt voor de feestdagen en ideaal om indruk te maken op je (vervelende) schoonmoeder. Wat dacht je van een burrata met grapefruit als voor, een kreeftenpasta met truffel als hoofd en donut ijssandwiches als toe?
Loopt het speeksel al uit je mond? Mooi, dat is precies wat we willen. Gelukkig zijn we de lulligste niet en delen we met alle liefde ons favoriet kerstdiner voorgerecht met je.

Burrata met grapefruit

Ingrediënten voor 4 personen 
250 g – rode druiven
2 – grapefruits
1 el – honing
1 el – mosterd
100 ml – olijfolie
50 ml -dragonazijn
2 – radicchio of witlof
1 – venkel
1 tl – korianderzaad
1 tl – venkelzaad
2 bollen – burrata
10 g – dille
10 g – peterselie
10 g – basilicum
10 g – dragon
handje – eetbare bloemen (optioneel)
Wat heb je verder nodig?

  •  ovenschaal
  • rasp

Hoe maak je het?
1. Verwarm de heteluchtoven (voordat het kerstdiner begint) voor op 200 graden. Leg de druiven in een oven- schaal en rooster 15 minuten in de oven.
2. Schil de grapefruits en snijd mooie partjes vruchtvlees los met een scherp kartelmesje.
3. Klop een dressing van honing, mosterd, olijfolie en dragonazijn. Verwijder het harde kontje van de radicchio en maak de blaadjes voorzichtig los. Snijd of rasp de venkel in zo dun mogelijke plakjes en schik samen met de blaadjes raddichio/witlof in een schaal of verdeel over v4 borden.
4. Rooster het koriander- en venkelzaad 1 minuut in een droge koekenpan en hak de groene kruiden grof.
5. Verdeel de burrata en groene kruiden samen met de partjes grapefruit en geroosterde druiven over de salade. Besprenkel met dressing en bestrooi met geroosterd koriander en venkel. (Vraag je gasten of ze van koriander houden, niet iedereen is er dol op!)
6. Pimp de salade eventueel met eetbare bloemen om het kerstdiner compleet te maken.
MERRY XMAS!

LEES OOK:
AWKWARD KERSTDINER SITUATIES: VAN DEZE SETTINGS WORDT NIEMAND BLIJ