Skip to main content

Het is onze nieuwe hobby van 2020 én 2021: wandelen. Ben je het standaard rondje door het park ook zat? We hebben de leukste stadswandelingen van Nederland voor je op een rij gezet.

Street-Art Tour Jordaan – Amsterdam 

We beginnen met de perfecte stadswandeling voor een date: de street-art tour door de Jordaan. Struin langs gezellige marktkramen, spot street-art, scheve grachtenpanden en kleurrijke gevels. Het team van Girls Who Magazine heeft een leuke interactieve speurtocht samengesteld door een van mooiste buurt van Amsterdam. Tijdens de street art experience ga je samen op zoek naar 15 verstopte kunstwerken en tik je ondertussen ook nog eens de 10.000 stappen aan. Niet alleen leer je de buurt beter kennen tijdens de wandeling, ook krijg je suggesties voor quizvragen om te stellen aan je wandeldate. Voor meer info check de website van Girls Who Magazine. 

Fotocredit: Girls Who Magazine

Stadswandeling door Utrecht met koffie hotspots!

Ben je wel klaar met het rondje langs de Singel? Probeer de gezellige wandelroute door Utrecht Oost eens. Onderweg kom je langs werelderfgoed en de aller leukste koffie hotspots van Utrecht! Meer info? Check de website van In de Buurt voor deze leuke route!

Lichtwandeling Rotterdam

Van grote neonletters, kunstverlichting van Andy Warhol tot aan het grootste led scherm van Nederland! Tijdens deze lichtwandeling van 7,5 km loop je langs de mooiste lichtkunst van Rotterdam. Meer info? Check de uitagenda van Rotterdam.

Hapjes Tour Eindhoven

Aankomend weekend nog geen plannen en heb je zin om lekker te snacken? Terwijl je door het centrum van Eindhoven wandelt stop je langs de beste locaties voor een lekker vers bereid hapje. De tour kost 36 euro per persoon en in totaal ben je ongeveer 1,5 uur tot 2 uur onderweg. Check de volgende link voor meer info. 

Strandtenten hoppen in Noordwijk

Heb je een date en geen zin om bekende tegen te komen in de stad? Ga dan lekker uitwaaien op het strand. Noordwijk is de perfecte plek om lekker beachclubs te hoppen. Strandtenten als Winterlodge Noordwijk, Tulum, Branding Beach Club en Bries zijn ook ondanks corona altijd open om lunchboxen, pizza’s, koffie’s en de lekkerste wijnen af te halen. 

Foto credit: @lodgenoordwijk

Ontdekkingsreis door Haarlem

Chantal en Kelly van het Instagram account @stadswandeling023 hebben de leukste stadswandelingen van Haarlem voor je uitgestippeld. Onderweg krijg je opdrachten, een quiz en feitjes over Haarlem. Elke woensdagavond gaat er een nieuwe route online. 

Den Haag

Binckhorst is de upcoming wijk van Den Haag. Wat eerst nog een grauw bedrijventerrein was met wat oude industrie aan de rand van het centrum is tegenwoordig een leuke nieuwe wijk in Den Haag aan het worden.. Binckhorst heeft een hippe, ruwe vibe die je niet van Den Haag zou verwachten. Reden genoeg dus om een Street Art tour door deze wijk te maken! Onderweg spot je leuke horecazaken als Brouwerij Kompaan, Capriole Cafe voor goede koffie en Mama Kelly om een lekkere dinerbox af te halen! Klik hier voor de wandelroute! 

VIND JE OOK LEUK: 7 X DE VETSTE FESTIVALS VAN 2021