Meisjes, waarom die kut complimentjes aan elkaar?

tumblr m8g63t0kxe1qihztbo1 500
Laten we gewoon beginnen met een nieuwe rubriek: jongens vragen meisjes, meisjes vragen jongens. Omdat je er soms gewoon geen kut van begrijpt. Vandaag: veertjes in je kont.
tumblr m8g63t0kxe1qihztbo1 500
Ok: Stel: een vriend van ons, laten we hem even Sander noemen, heeft een nieuwe profielfoto. Het is een selfie, goeie belichting, op vakantie, met relatief vers gebruinde onderarmen en een prima bijpassend shirtje.
Zouden wij mannen er dan iets onder schrijven als: "Omg knapperd" - "Zooooooooo cute!" - "Knap!✨ " - "Mooi!!! ???❤️" - "Zo mooie foto??" - "Wauwww mooie haren" - "Wanneer weer daten?! ✨✨❤️❤️"
En? Zouden we? Nee. Zouden we niet. Zelfs niet na twaalf biertjes. En mocht het wel voorkomen - dan alleen omdat we vinden dat Sander een echte kakfoto online heeft geplaatst, waardoor we met tientallen comments duidelijk maken dat hij oprecht een lelijkemotherfuckeris - waarna Sander de foto vervolgens verwijderd.
Maar jij, lieve meid, doet het. Als één van je vriendinnen een foto plaatst op Facebook of Instagram, kan ze er zeker van zijn dat er binnen een paar minuten een shitstorm
aan complimentjes op haar wordt afgevuurd. Onder elke foto ook gewoon hé, maakt niet uit hoe goed gelukt, hoe arrogant of lelijk de foto dan ook is. ??❤️?
En deze bullshit doen jullie zelfs op de Insta's van topmodellen. Daar begrijpen we nog als jullie op VMBO-niveau iets schrijven zoals "Wauwww, je bent zo mooi, volg me alsjealsjealsjeblieft terug @doutzen ??????"
Maar, waarom nou deze complimenten crap? Verspreiden jullie je complimentjes zoals sommige mensen dat ook met kerstkaarten doen? Er van uitgaande dat hoe meer je verstuurt, des te meer er hopelijk terugkomen? Leg het eens uit, mooierds ! ??❤️❤️
Jeremy-Renner

Hieronder lees je de reactie van Lilian:

Hoi. Thank godkan ik nu heel relaxed achterover leunen en glimlachend zeggen: ik behoor niet tot die groep van complimenterinnetjes. Maarobviouslyweet ik heus wel waar je het over hebt. En ik kan het je ook uitleggen.
Je voorbeeld van de kerstkaarten is geeneens zo slecht nog niet. Kijk: de lijn tussen liefde en haat onder meisjes is vaak erg dun (denk aan de geweldige Nederlandse educatieve Hollands Next Topmodel, waar niet alleen die lijn te dun is). MAAR elkaar doodspammen met complimentjes kun je zien als een een soort van "preventieve strategie".
En die strategie werkt zo: door lieve reacties te plaatsen profileer je jezelf als iemand die er geen probleem heeft om andere (vooral andere vrouwen) te laten weten hoe mooi ze zijn. Zo kom je gewoon over als onbaatzuchtig. Iemand een veertje in de kont steken, betekent dus eigenlijk: jezelf een beetje wegcijferen. En "Zo mooi ben je ??❤️" betekent dan letterlijk: "Nou, heel mooi, maar als ik zo'n foto van mezelf zou maken, zou ik net zo mooi zijn en ook fucking veel likes hebben oké?"
Achter deze 'liefde' hangt dus een huge ass vissennet. Oftewel: "Fishing for compliments". De 'complimentjes-ontvanger' wordt indirect automatisch verplicht om te reageren met: "Jahoor, moet JIJ nodig zeggen. Lekker ding ??❤️❤️❤️" Wat is hier nu gaande? Na zelf gul te zijn, geef je dus meteen een verplichting mee. Want het veertje wat net in haar poepert is gedrukt, was alleen maar even uitgeleend. Maar eerlijk, je hoeft dit allemaal niet zo te verbitchen. Je kunt het ook omdraaien en zeggen: Wij meisjes, we zijn de baas over onze karma. Wij leven met het gezegde: "wie kaatst, kan de bal terug verwachten." Maar dan positief. Andersom. Ofzo.
En jullie dan, coole boys. Zelfs in 2016 zijn jullie nog tepussyom aardig te zijn voor elkaar, omdat jullie bang zijn voor "gay" of "soft" uitgemaakt te worden. Geef jezelf even een zakje ballen.
giphy