Proost! Deze mooie wijnhuizen in Europa zijn een bezoekje waard

wijnhuizen travel header blog
Hou je van reizen en wijn? Dan heeft Europa een hoop mooie wijnhuizen voor je die je op jouw travel wish list kunt zetten. Wij zetten er een paar op een rijtje.

1. Château La Tour de By - Frankrijk

Frankrijk is natuurlijk hét wijnland van Europa; er komen heerlijke wijntjes vandaan én je vindt er veel prachtige wijngaarden en wijnhuizen. Een van die wijngaarden ligt in het dorpje Bégadan in de Bordeaux - een populaire wijnstreek. Neem een kijkje in het mooie kasteel en de wijnkelder, geniet van het eindeloze uitzicht over de wijngaarden vanuit een oude toren of proef de heerlijke wijnen van Château La Tour de By. Grote kans dat je niet met lege handen naar huis gaat.

2. Podere Il Casale - Italië

Deze prachtige locatie inclusief wijngaard, restaurant én camping vind je in Toscane, Italië. Bij Podere Il Casale staat alles in het teken van lekker eten en drinken. Van wijn tot kaas en van olijfolie tot honing; alles wat je besteld in het restaurant is zelfgemaakt. Wil je graag iets ondernemen tijdens je vakantie? Dan is deze plek echt iets voor jou. Je kunt namelijk mee op truffeljacht inclusief kookworkshop, een pizzaworkshop volgen of picknicken inclusief een lekker wijntje.

3. Salcheto Winehouse - Italië

Wauw, als je dit uitzicht eenmaal gezien hebt, wil je nooit meer naar huis. Wanneer je een kamer boekt bij Salcheto krijg je niet alleen een prachtig uitzicht, maar ook een hottub in de achtertuin. De oude boerderij bestaat uit negen kamers en als je er een overnachting boekt, krijg je er een heerlijk ontbijtje bij. Bij ieder verblijf zit een wijntour inbegrepen: klinkt als een goede deal!

4. Bodega Viña Real - Spanje

Viña Real bestaat inmiddels 100 jaar en staat bekend als een van de mooiste wijnhuizen in Europa. Het moderne wijnhuis is enorm groot (zo'n 30.000 vierkante meter) en de architectuur is oogverblindend. In het gebouw vindt het hele proces plaats van het druivenpersen tot aan het bottelen van de wijn en als bezoeker kijk je je ogen uit in enorme ruimtes vol met wijnvaten. Prachtig!

5. J. Koll & Cie - Duitsland

Je zou het misschien niet zeggen, maar in Duitsland zijn ruim 80.000 wijnboeren. De meeste wijn die uit Duitsland komt is wit, vanwege het koude klimaat. Wijnmakerij J. Koll & Cie staat in Cochem, een stadje aan de Moezel, dus een heerlijke Moezelwijn kan niet ontbreken hier. Ze hebben een mooie wijnlounge waar je kunt genieten van een wijnproeverij die begeleid wordt door de eigenaar (inmiddels 80+). Deze ervaring moet je ooit meegemaakt hebben in je leven, toch?
LEES OOK: