Einde van zijn carrière? Aangifte tegen Johan Derksen door ‘racistische’ opmerking

johan derksen non actief cursus
De Veronica Inside-presentator Johan Derksen zal binnenkort te maken krijgen met het Openbaar Ministerie (OM). Na een ‘racistische’ uitspraak die hij deed tijdens zijn programma, stond het internet op z’n kop. De Friese tak van discriminatie.nl heeft donderdag gezegd aangifte te doen tegen Johan.

Wats kebeurd? 

Johan Derksen was het afgelopen week niet eens met de investeringen in het behoud van de Friese taal, hij vond dat er te veel geld naartoe ging. Dit voorstel was gedaan door GroenLinks-Kamerlid Habtamu de Hoop, die Fries is met een kleurtje. In het programma Veronica Inside geloofde Johan zijn ogen niet: “Hij is toch geen Fries, kom op zeg.” Waarna volgde: “Ik ben toch ook geen Surinamer?” Volgens Johan Derksen heeft Habtamu de Hoop geen recht van spreken, omdat hij niet in Friesland is geboren. Dat maakte veel los in het politieke landschap, maar ook op het internet. Zo ging het flink te keer op X, voorheen Twitter. Natuurlijk kwam Johan Derksen terug op zijn verhaal met dat het niet racistisch bedoeld was.
De Hoop reageerde dit op X:

Serieuze aangifte

Johan Derksen verwacht dat het OM de aangifte van discriminatie.nl zeker wel serieus gaat nemen en daar legt de beste man zich bij neer. Hij zegt dat je ‘niet schijt kan hebben aan de hele wereld’ en dat hij ‘afhankelijk is van de rechter en van John de Mol’, omdat die zijn carrière kunnen ‘liquideren’. Johan Derksen is ondanks alle heisa niet van plan om zijn excuses aan te bieden, daarvoor ziet hij geen enkele aanleiding. Tegen een journalist van de Telegraaf zegt hij geen spijt te hebben, maar het niet had gezegd als hij had geweten wat er daarna allemaal zou gebeuren.