Ouders opgepakt na het willen offeren van 'bezeten' zoon in Sahara

schermafbeelding 2024 01 02 om 113356
In Spanje is een schokkende zaak aan het licht gekomen waarbij een Frans echtpaar is gearresteerd voor het beramen van de moord op hun eigen vijfjarige zoon. Ze waren van plan het kind te offeren in de Sahara, omdat ze geloofden dat hij "bezeten" was.

Arrestatie ouders

De ouders werden op 21 december gearresteerd in de Spaanse havenstad Algeciras, vlak voordat ze met een veerboot naar Marokko zouden vertrekken. De Spaanse autoriteiten meldden dat de ouders psychiatrische problemen hadden en gezocht werden voor de ontvoering van hun kind. Dankzij een arrestatiebevel van de Spaanse politie kon het Franse koppel worden opgepakt.

Zoekactie zoon

De arrestatie kwam tot stand na een samenwerking tussen de Franse Gendamerie en de Spaanse burgerwachten van Algeciras. Een dringend verzoek van de Franse autoriteiten leidde tot een intensieve zoekactie, waardoor het mogelijk was om het gezin op te sporen en de ouders te arresteren.

Zoon gered

Door het ingrijpen van de autoriteiten is het leven van de jongen waarschijnlijk gered. Spaanse media rapporteren dat de Franse Gendamerie op de hoogte was van de psychiatrische geschiedenis van de ouders, die eerder hun plan om het kind te "offeren" hadden onthuld. Het jongetje is opgenomen in een centrum voor minderjarige kinderen in Spanje en verkeert in goede gezondheid. Er wordt momenteel gekeken naar een mogelijkheid om hem veilig terug te sturen naar Frankrijk.
Deze schrijnende zaak heeft de aandacht gevestigd op de noodzaak van waakzaamheid en samenwerking tussen internationale autoriteiten in gevallen van kindermishandeling en ontvoering. De succesvolle redding van het kind toont het belang van snel en gecoördineerd optreden in dergelijke ernstige situaties.