Skip to main content

Heel Nederland heeft met samengeknepen billetjes kunnen zien hoe Robbert Rodenburg na 34 dagen Kroatië de titel van ‘Robinson 2021’  won. Maar wat moet je allemaal nog meer weten over deze flamboyante winnaar?

Robbert Rodenburg

Robert is opgegroeid in het dorp Bergambacht waar het geloof een grote rol speelt – of in Robberts geval eerder een rolletje. Zo bezocht Robbert tot zijn zestiende op zondag tot twee keer toe de kerk. Althans, dat gevoel gaf hij zijn ouders. Want terwijl zijn ouders dachten dat hij braaf luisterde naar de bijbelse verhalen, was Robbert met zijn kameraden peuken aan paffen.  Op zijn zestiende pakte hij zijn spullen en vertrok hij naar Amsterdam waar later de rol van de homoseksuele Leroy mocht vertolken in de populaire jeugdserie Spangas.

Open kaart

Inmiddels heeft Robert Rodenburg zijn acteercarrière achter zich gelaten en focust hij zich op YouTube. En met succes, want Rodenburg heeft 10 miljoen kijkers op zijn YouTube-account. Zo presenteert hij onder andere de populaire YouTube-serie ‘Open kaart’ waarin hij bekende gasten als Eloise van Oranje (hier lees je weetjes over de gravin), Mikky Kiemeny en Monica Geuze doormiddel van kaarten het hemd van het lijf vraagt. En met succes, hiermee won hij dit jaar de prijs van Best YouTuber 2021.

Expeditie Robinson

Zijn échte bekendheid verkreeg hij met zijn deelname aan het bekende programma Expeditie Robinson. En hoe! In de finale was te zien hoe Rodenburg na de loodzware hindernissen als eerste van zijn mede-finalisten Do, Britte Lagcher en Anouk Maas op het platform aankwam waar hij zijn targets moest raken met bijlen. Voor de kijkers leken die gooikunsten van onze Rob misschien toeval, maar dat was het alles behalve. De Robinson heeft namelijk in het verleden waterpolo gespeeld. Tegen alle verwachtingen in piekt hij op de juiste momenten en mag hij zich nu de jongste Robinson óóit noemen. Eerlijk is eerlijk, toen Robbert Rodenburg in zijn kekke panter zwembroekje aanspoelde op een onbewoond eiland, hadden we niet gedacht dat hij het zo lang zou volhouden. Maar hij heeft het tegendeel bewezen. Proficiat Robbie!

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Robbert Rodenburg (@robbertrodenburg)

Geheim

Voor een influencer die zijn hele leven op het internet pleurt, is het toch een taakje om te verbergen dat je aan het verhongeren bent op een onbewoond eiland in plaats van dat je even vastlegt hoe jij je vol stouwt bij Impero Romano. Maar onze Robbert Rodenburg is niet alleen sterk, maar ook nog eens hartstikke slim. Robbert heeft van tevoren filmpjes met zijn vrienden opgenomen waardoor het leek dat hij gewoon in Amsterdam was.

Boefje

Voor zijn relatie heeft Robbert ook nog even heerlijk rond gescharreld. Zo geeft hij in een eerder interview aan eens flink gefouilleerd te zijn door een politieagent in de toiletten van de Vapiano. Wat een boef die Robbert! Ook gaan er geruchten dat hij met een bekende zanger het bed heeft gedeeld. ‘Met wie dan?’ Horen we je denken. De gelukkige zanger was Sam Smith. Stay with me… Helaas Sam!

Robbert Rodenburg relatie

Het wereldwijdeweb staat vol met roddels en achterklap. Zo zou de Expeditie Robinson winnaar een relatie hebben met Daan Hoogervorst. Daar blijkt alleen niets van te kloppen, zo bevestigde hij aan RUMAG. Wel zijn de twee dikke vrienden, wat voor de buitenwereld wellicht voor wat verwarring kan zorgen.

X-Y-SEX

Al eerder geeft Robbert aan niet helemaal tevreden te zijn met de gesteldheid van de acceptatie naar de LGBTQI-gemeenschap. In het dorp waar hij vandaan komt, kreeg zijn broertje regelmatig opmerkingen omdat zijn broer op mannen viel en werden zelfs zijn ouders aangesproken in de supermarkt. Die bekrompen smoelen van het dorp hebben er mede voor gezorgd dat Robbert naar Amsterdam vertrok. Nu presenteert hij het programma X-Y-SEX waarin hij voorlichting geeft over seksuele- en genderidentiteit. Go Robbert!

 

LEES OOK:
KITTIG, KUT, KADO: VAN DEZE CADEAUS MAAK JIJ JE (NATTE) POES BLIJ